Search
Close this search box.
Knipsel

‘KNVB eist vertrek Blatter’

Als het aan de KNVB ligt dan is FIFA-preses Sepp Blatter bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van de Wereldvoetbalbond. Ook de Engelse voetbalbond wil het vertrek van Blatter.

“Sepp, moet je nou eens luisteren. Dit kan echt niet meer”, zei Van Praag, die ook in het UEFA-bestuur zit, terwijl hij opstond. “Als je ergens 16 jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt”, vervolgde hij tegen Blatter, die al sinds 1998 de voorzitter van de FIFA is.

“Het is niet persoonlijk, want zelfs onze vrouwen kennen elkaar. U doet wel hervormingen, maar alleen van problemen die ook in uw ambtstermijn zijn ontstaan. Kijkt u wel eens op Twitter? Dan kunt u zien dat er miljoenen mensen tegen u zijn.”

Ook de Duitse voorzitter Wolfgang Niersbach reageerde niet enthousiast op de plannen van Blatter. “De reactie in de zaal op zijn aankondiging te willen blijven was koel, zakelijk. Ik had niet de indruk dat er erg veel steun voor hem is.” Lennart Johansson, de Zweedse oud-voorzitter van de UEFA, zei: “Het wordt tijd dat Blatter opstapt. Het is mooi geweest.”

ook interessant

De nationale beker, het kampioenschap en de Champions League: Franck Ribéry won met Bayern een wagonlading prijzen afgelopen...

Voetballers, het zijn zijn soms net mensen: er bestaat een waslijst van topspelers die ooit met een sigaretje...

De tijd dat FIFA zijn concurrent PES volledig wegvaagde is voorbij. PES 2016 wordt zeer lovend ontvangen door...

Amin Younes is zo’n explosieve dribbelaar, dat hij zelfs in stilstand op knappen staat. De Duitse linksbuiten werd...

Het gaat weer iets beter met Manchester United. Ook buiten het veld hebben de spelers het naar hun...

We weten al langer dan vandaag dat Memphis Depay een bijzondere auto in zijn bezit heeft: een Mercedes...