Search
Close this search box.
Kluivert weggepest uit eigen land

Kluivert weggepest uit eigen land

Patrick Kluivert veroorzaakte in 1995 een dodelijk verkeersongeval en dat achtervolgt hem tot op de dag van vandaag. In een interview met Nieuwe Revue geeft de oud-spits aan dat hij in Nederland nooit meer als trainer aan de bak komt.

“Na het mooie WK verwachtte ik wel een vervolg, maar er kwam helemaal niets”, zegt hij. “Ik had verwacht dat ik over iets meer credits zou beschikken, na alles wat ik voor het Nederlandse voetbal heb gedaan met Ajax en Oranje, maar die waardering vind ik enkel in het buitenland.”

De trainer, die onlangs vertrok als bondscoach van Curacao, denkt dat dat nog steeds met zijn roerige verleden te maken heeft. “Daar groeien Nederlanders niet overheen”, stelt hij. “Dat vind ik wel merkwaardig, dat iets je altijd nagedragen wordt en dat altijd weer wordt opgerakeld. Tot aan mijn dood moet ik er blijkbaar aan herinnerd worden dat ik iets heel doms heb gedaan. Ik veroordeel niemand, maar in die sfeer wil ik niet werken. Daarom is Nederland voor mij een gepasseerd station.”

Ambitie heeft Kluivert nog steeds. Dan maar in het buitenland. “Ik denk dat ik het kan, hoofdcoach worden bij een goede Engelse of Spaanse subtopper. En dan langzaam toewerken naar de ultieme droom: Barcelona”, aldus de voormalig Ajacied.

ook interessant

Albert Heijn heeft samen met Heineken een nieuwe reclame gelanceerd rondom het Samba-shirt van Heineken. De altijd vrolijke...

Er bestaat toch een god én het is niet Sepp Blatter. Die heeft zojuist op een persconferentie namelijk...

Southampton-aanvaller Shane Long staat voornamelijk bekend om het scoren van goals, maar de Ier heeft nog een ander...

Okee, dit is best apart. Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een vestiging van Victoria’s Secret. Dat is...

Het is Atletico Madrid wederom niet gelukt om stadgenoot Real Madrid te kloppen in de Champions League-finale, maar...

Ze zijn al even gestopt met voetballen, maar de game FIFA 14 doet onze sterren van weleer herleven!...