Search
Close this search box.
Kluivert weggepest uit eigen land

Kluivert weggepest uit eigen land

Patrick Kluivert veroorzaakte in 1995 een dodelijk verkeersongeval en dat achtervolgt hem tot op de dag van vandaag. In een interview met Nieuwe Revue geeft de oud-spits aan dat hij in Nederland nooit meer als trainer aan de bak komt.

“Na het mooie WK verwachtte ik wel een vervolg, maar er kwam helemaal niets”, zegt hij. “Ik had verwacht dat ik over iets meer credits zou beschikken, na alles wat ik voor het Nederlandse voetbal heb gedaan met Ajax en Oranje, maar die waardering vind ik enkel in het buitenland.”

De trainer, die onlangs vertrok als bondscoach van Curacao, denkt dat dat nog steeds met zijn roerige verleden te maken heeft. “Daar groeien Nederlanders niet overheen”, stelt hij. “Dat vind ik wel merkwaardig, dat iets je altijd nagedragen wordt en dat altijd weer wordt opgerakeld. Tot aan mijn dood moet ik er blijkbaar aan herinnerd worden dat ik iets heel doms heb gedaan. Ik veroordeel niemand, maar in die sfeer wil ik niet werken. Daarom is Nederland voor mij een gepasseerd station.”

Ambitie heeft Kluivert nog steeds. Dan maar in het buitenland. “Ik denk dat ik het kan, hoofdcoach worden bij een goede Engelse of Spaanse subtopper. En dan langzaam toewerken naar de ultieme droom: Barcelona”, aldus de voormalig Ajacied.

ook interessant

Of we dit nu als een voetbalprogramma moeten beschouwen of een cabaratshow is niet helemaal duidelijk, maar de...

Victoria Koblenko lijkt aan een waar media-offensief begonnen: niet alleen is ze weer voetbalvrouw, de 35-jarige ging vorige...

Marcus Pedersen was deze zomer één van de aanwinsten van Feyenoord, en strijdt met Lutsharel Geertruida om de...

Als je tegenover een niet-voetbalkenner beweert dat Dirk Kuyt een volkszanger is, gelooft die dat waarschijnlijk meteen. De...

De bekerfinale gaat tussen FC Utrecht en Feyenoord, maar dat is bij de VARA nog niet helemaal duidelijk....

Hij hoeft hij zich geen zorgen te maken over de financiën, want Ibrahim Afellay heeft een geschat vermogen...