Search
Close this search box.

‘Kleedkamerfilmpje Gullit is reden voor ontslag’

Bondscoach Dick Advocaat was na afloop niet te spreken over de actie van Gullit, die in de kleedkamer van Oranje een filmpje maakte en later online plaatste. Hij balde zijn vuist en zei ‘Fantastic game’.

De bondscoach wil een hartig woordje met Gullit spreken over deze actie, zo zei hij na afloop:

Aan tafel bij Studio Voetbal werd het fragment uitgebreid besproken: “Dit is een reden om op te moeten stappen”, vindt Arno Vermeulen. “Het is toch geen schoolklas? De kansen om het WK te halen zijn enorm gereduceerd en blijkbaar heeft Gullit dat niet door. Hij staat gewoon te roepen dat ze fantastisch gespeeld hebben. Advocaat, die er vlak achter staat, weet dit helemaal niet. Je schendt de regels van de kleedkamer. Jonge spelers worden er vaak op aangesproken dat ze dingen doen op social media die niet mogen. Hij zit nota bene in de technische staf.”

De Ridder is het roerend eens met Vermeulen, “Als ik speler was, zou ik denken: waar is onze assistent mee bezig?” Vermeulen zelf: “Hij maakt er een flauwekulletje van. Dat imago heeft hij toch al een beetje. Ik vind het ongelooflijk dom.”

ook interessant

Johan Cruijff heeft de strijd tegen longkanker verloren. De legendarische nummer 14 is op 68-jarige leeftijd overleden, zo...

Liverpool won gisteravond met 5-2 van AS Roma in de halve finale van de Champions League en dat...

Ze zei de hockeysport al vaarwel en moet zich voortaan ook gedragen op hockeyfeestjes: oud-topper Ellen Hoog stapte...

Dat vurige Italiaanse karakter ook. Tijdens een oefenwedstrijdje van Perugia tegen amateurclub Castel del Piano, ontstaat er een...

Het penalty-syndroom van PSV duurt voort, ook in het nieuwe seizoen. In een oefenpotje tegen RKC Waalwijk toonde...

Misschien herinner je je nog de ludieke actie van Sven Kramer tijdens het Sportgala. De schaatser was samen...