Search
Close this search box.
De kinderen en vrouw van Ronald Koeman

Ronald Koeman jr. en Bartina: de kinderen en vrouw van Ronald Koeman

Ronald Koeman is terug als bondscoach van Oranje, maar blijft wel lekker met zijn vrouw in Barcelona wonen. Het gezin Koeman is een verhaal op zich. Tijd om eens te kijken wie de vrouw en kinderen van Koeman precies zijn.

In het kort:

  1. Bartina is de vrouw van Ronald Koeman
  2. De dochter van Koeman heet Debbie
  3. De zoon van Koeman heet Tim
  4. En zijn tweede zoon heet… Ronald Koeman jr.!
De vrouw en kinderen van bondscoach Ronald Koeman
© Instagram: @Barinakoeman

1. Bartina is de vrouw van Ronald Koeman

Al ruim 37 jaar is Ronald Koeman gelukkig getrouwd met zijn vrouw Bartina Koeman. Bartina is in 1961 geboren in Groningen en is veel meer dan ‘de vrouw van’. Zo heeft Bartina in het verleden gewerkt als actrice en had ze rollen in Gooische vrouwen en Just the two of us. Later speelde ze een van de hoofdrollen in de documentaire over het leven van Ronald Koeman genaamd Força Koeman. Daarnaast is Bartina ook zakenvrouw en richtte zo onder meer haar eigen bedrijf Skin Cosmetics op.

Bartina Koeman, de vrouw van Ronald Koeman
© Instagram: @Barinakoeman

Twaalf jaar geleden kreeg ze het trieste nieuws dat bij haar borstkanker was geconstateerd. Na een zwaar traject kwam Bartina daar wel weer bovenop. Acht jaar later bleek dat er toch een uitzaaiing had plaatsgevonden. “‘Dit is geen gewoon bot’, zei de radioloog die de foto had bekeken”, zei Bartina in een interview met HELDEN. “Ik zei: met een niet-normaal bot bedoelt u kanker? Ze knikte. Toen braken mijn moeder, mijn zus en ik. Ik kon het niet geloven.” Gelukkig is ze ook daar inmiddels weer van genezen.

De vrouw en zoons van Ronald Koeman
© Instagram: @Barinakoeman

2. Debbie, de dochter van Ronald Koeman

Debbie Koeman is de dochter van Ronald en Bartina. Zij was de eerste van de drie kinderen en studeerde aan de New School for Information Services. Later heeft ze het bedrijf Skin Cosmetics overgenomen van haar moeder. Een aantal jaar geleden trouwde ze met haar vriend Jesse Tunderman op Mallorca. Mede dankzij Debbie is Ronald Koeman inmiddels ook opa van drie kleinkinderen. Eerst is Debbie bevallen van Luna en in 2021 kwam ook Estela op de wereld.

3. Zoon Ronald Koeman heet Tim

In navolging van Debbie kregen Ronald en Bertina een zoon genaamd Tim. Tim Koeman deelt de passie voor voetbal en speelde als verdediger van 2012-2017 in het eerste elftal van Best Vooruit. Inmiddels is hij afgetaaid en koos hij ervoor om met zijn vrienden in het zesde elftal te gaan spelen. Daarnaast is Tim in 2021 getrouwd met zijn vrouw Chloë. Daar had hij wel vier jaar lang op moeten wachten.

„Vier jaar geleden vroeg ik Chloë ten huwelijk. Dat was tijdens een wintersportvakantie met vrienden”, vertelde Tim aan VROUW. „Mijn zus was ook net verloofd en zij ging eerst trouwen. Een jaar later werd mijn vader Ronald trainer bij FC Barcelona en kwam een bruiloft niet goed uit en vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege corona.” Tim en Chloë hebben samen een zoon genaamd Xavi Jax.

Tim Koeman, de zoon van Ronald Koeman, samen met zijn vrouw en kind Xavi Jax
© Instagram: @Chloevdkerkhof

4. Tweede zoon Ronald Koeman heet… Ronald Koeman jr.

Het derde kind van Ronald en Bartina is vernoemd naar Ronald zelf en heet Ronald Koeman jr.. Ronald Koeman jr. is net als zijn vader profvoetballer. Nou ja, voetballer, hij staat onder de lat. Met twintig jaar debuteerde hij in het betaald voetbal bij TOP Oss tegen FC Volendam. Na 37 optredens in het eerste van Oss maakte hij de overstap naar Telstar, waar hij nu eerste doelman is.

Leuk feitje: zonder Ronald Koeman jr. had Graziano Pellè nooit bij Feyenoord gespeeld. Hij kwam de Italiaanse spits op vakantie bij toeval tegen op het strand, waardoor dat balletje is gaan rollen.

Ronald Koeman jr. is de zoon van Ronald Koeman
© Pro Shots

ook interessant

Laten we eerlijk zijn: niemand had dit weekend gerekend op een titel voor PSV. Alle reden voor de...

Zo vader, zo zoon zeggen ze vaak. Dat blijkr ook wel bij de familie Van Persie. Waar papa...

Vandaag werd in de Jupiler League Willem II – Jong PSV uitgevochten. Bij Jong PSV speelde de selectiespelers...

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. Dat gezegde gaat ook op voor Novak Djokovic, die al...

Keffertjes, ze doen meestal meer kwaad dan goed. Dat blijkt maar weer uit dit vervelende verhaal. Chelsea-fan Charlie...

Er is tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag flinke schade aangebracht in de Kuip. De schade die aangericht...