Search
Close this search box.
Neymar West Ham United

Die keer dat West Ham United Neymar bijna binnen had

Er zijn wat beren op de weg, maar de duizelingwekkende transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain Neymar lijkt een kwestie van tijd. En dan te bedenken dat Engelse middenmoter West Ham United ooit de beste papieren had om de dribbelaar over te nemen!

Neymar Santos
© Pro Shots

Dat was in 2010, toen Neymar nog een veelbelovende tiener in dienst van Santos was. Hoewel het toptalent de Europese ogen al op zich had gevestigd, deed West Ham de eerste gooi naar het toptalent. Niet heel verrassend, want ook de Zuid-Amerikanen Carlos Tevez en Javier Mascherano werden gescout door The Hammers.

Carlos Tevez West Ham United
© Pro Shots

De Londenaren boden 13 miljoen op Neymar, maar Santos ging voor de transfer liggen. Ze weigerden te onderhandelen totdat de ontsnappingsclausule van hun jonge aanvaller was neergeteld.

En die clausule bedroeg destijds zeker geen 222 miljoen euro, maar ‘slechts’ 30 miljoen. West Ham liet het aanbod schieten, en drie jaar later pikte Barcelona Neymar voor 88 miljoen op. Een beslissing die de Catalanen mogelijk een half miljard oplevert. Zouden The Hammers zich al voor hun hoofd hebben geslagen?

Neymar Santos
© Pro Shots

ook interessant

Heel flauw, maar wel leuk. Het origineel van gisteravond:

...

Wielrenner Tom Dumoulin lijkt vandaag op een wel heel bijzondere manier veel tijd te verliezen in de Giro...

Zangeres Shakira heeft vandaag haar nieuwe WK-lied, genaamd ‘La La La (Brazil 2014)’, gelanceerd. In de videoclip spelen...

In de ArenA is men niet van plan om binnen nu en heel korte tijd fikse aanpassingen te...

Kattenliefhebbers kunnen onderstaande video beter niet bekijken. Daarin gooit de Russische MMA-vechter Albert ‘Machete’ Duraev een kat over...

Stefan de Vrij hield het zes jaar lang vol met zijn jeugdvriendinnetje Marloes Buitelaar, maar dat sprookje is uit....