Search
Close this search box.
Vrouw Jerdy Schouten

De vrouw en het PSV-salaris van Jerdy Schouten

In Italië werd hij de Frenkie de Jong van Bologna genoemd en ook bij PSV laat Jerdy Schouten zien over welke voetbalkwaliteiten hij bezit. De middenvelder is inmiddels international van het Nederlands elftal en komt uit in de Champions League. Tijd voor een Alles-over-artikel van Jerdy Schouten!

In het kort:

De knappe vrouw van Jerdy Schouten

Jerdy Schouten heeft al vele jaren een relatie met Kirsten Zuidgeest. De twee kregen een verhouding in Nederland en Kirsten verhuisde mee naar Bologna toen Jerdy daar ging voetballen. Kirsten en Jerdy woonden jarenlang samen in het centrum van Bologna met hun hond Monty. Inmiddels is het koppel naar Brabant verhuisd en moet Jerdy Kirsten niet meer zijn vriendin noemen, maar zijn vrouw. In juni 2023 stapten zij het huwelijksbootje in, waardoor we haar tegenwoordig Kirsten Schouten Zuidgeest moeten noemen. En eerlijk is eerlijk: knap grietje!

Jerdy Schouten is getrouwd met zijn vrouw Kirsten Zuidgeest
© Instagram: @Jerdyschouten

Jerdy is familie van oud-spits Henk Schouten

Jerdy speelde zelf een jaar bij Excelsior, maar de naam Schouten is sowieso bekend in Rotterdam. Zijn oudoom Henk Schouten maakte in het verleden furore bij Excelsior, Holland Sport én Feyenoord. Henk was een veel scorende spits. Hij kwam tot bijna tweehonderd wedstrijden voor Feyenoord, maakte in zijn loopbaan rond de tweehonderd doelpunten en werd twee keer kampioen van Nederland. Daarnaast was Henk net als zijn neefje Jerdy international van het Nederlands elftal. Hij speelde twee interlands. In het jaar voordat de Eredivisie werd opgericht, brak Henk Schouten een record door negen keer te scoren tijdens Feyenoord tegen De Volewijckers (11-4).

Jerdy Schouten is het neefje van Henk Schouten
© Instagram: @Jerdyschouten

Ook Jerdy Schouten zelf is international

Jerdy Schouten is een laatbloeier. Pas op 25-jarige leeftijd werd hij voor het eerst bij het Nederlands elftal gehaald. De middenvelder speelde jarenlang voor ADO Den Haag en Excelsior, maar pas toen hij de stap naar Bologna maakte, kwam hij op de radar te staan. Frank de Boer gaf al aan, hem in de gaten te houden, maar Louis van Gaal was de eerste die hem er daadwerkelijk bij haalde. Op 6 juni 2022 debuteerde Schouten uit bij Wales voor Oranje. Hij werd de 791ste speler die in Oranje heeft gespeeld.

Jerdy Schouten maakte debuut bij Nederlands elftal tegen Wales
© Instagram: @Jerdyschouten

Salaris van Schouten bij PSV

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: het salaris van Jerdy Schouten bij PSV ligt niet op straat. Toch is er een goede inschatting te maken van wat de middenvelder verdient in Eindhoven. Zo is wel bekend wat zijn salaris bij Bologna was. Volgens het Italiaanse Sport Vergilio verdiende Schouten ruim 500.000 euro per jaar bij Bologna. Hij was afgelopen zomer flink in trek en maakte uiteindelijk een overstap naar PSV voor 12 miljoen euro. Daardoor heeft hij vast een flinke financiële upgrade gekregen. De grootverdieners bij PSV verdienen bijvoorbeeld allemaal meer dan 1,5 miljoen euro. Wij schatten het jaarsalaris van Jerdy Schouten bij PSV dan ook op 1 miljoen euro per jaar.

Jerdy Schouten verdient 1 miljoen euro per jaar bij PSV
© Facebook

Schouten kon ook naar Ajax en Feyenoord

Schouten was in de zomer van 2023 dus flink in trek. De middenvelder had er enkele goede jaren op zitten in Italië en dat kwam hem op veel interesse te staan. In een interview met Voetbal International liet Schouten weten dat ook Ajax, Feyenoord en AC Milan hem graag wilden hebben. Hij koos zelf voor PSV, maar een aantal mensen in zijn omgeving had dat graag anders gezien. “Ik heb in de winterperiode met Arne Slot gesproken. En als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naartoe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt. Mijn oudoom heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet.”

Jerdy Schouten kon ook naar Ajax, Feyenoord en AC Milan
© Instagram: @Jerdyschouten

ook interessant

Een normale voetballer zou zijn vrouw misschien sieraden geven voor kerstmis, of een nieuwe auto. Niet Zlatan Ibrahimovic,...

Nog ondeugende foto’s op je telefoon staan? Misschien vind je het na dit verhaal handiger om die elders...

Een prachtig duel gisteren tussen Barcelona en Valencia. De uitslag 2-3 voor de Catalanen stond al halverwege op...

Het noodlot dat Abdhelhak Nouri trof raakt elke Amsterdammer. Ook burgemeester Eberhard van der Laan, die gisteravond te...

PSV zal haar uitwedstrijden in de Champions League gaan spelen in een lichtblauw shirt. Kledingsponsor Umbro heeft gekozen...

Vonden we het vuurwerk tijdens de bekerfinale PEC Zwolle Ajax al te ver gaan? In Bulgarije gaan ze...