Search
Close this search box.
Advocaat bij Borussia Monchengladbach

Je was al lang vergeten dat Advocaat deze 7 ploegen heeft getraind

Het lijkt er sterk op dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. Het zou de zoveelste klus van de FC Utrecht-trainer zijn, want geld stinkt niet. Herinner jij je nog dat Dick aan het roer stond van onderstaande ploegen?

7. Zuid-Korea

Dick hoopte net als zijn voorganger Guus Hiddink tot volksheld uit te groeien in het zuidelijke Korea. Dat lukte niet. Zuid-Korea stokte op het WK van 2006 in de groepsfase, hoewel er knap gelijk werd gespeeld tegen Frankrijk. Vier jaar eerder had Hiddink het nog tot de halve finale geschopt. De ultieme clubhopper hield het voor gezien in Azië en koos voor een job bij Zenit Sint-Petersburg.

6. Borussia Mönchengladbach

Advocaat bij Borussia Monchengladbach
© Pro Shots

Ja, er staat ook een Duitse club op Advocaat’s lijstje. Dick had er zin in, want bij zijn aanstellen in 2004 haalde hij maar liefst zeven nieuwe spelers. Zonder veel succes, want Gladbach bleef onderaan de Bundesliga bungelen. Het werd één van de kortere klusjes voor Advocaat, die na een halfjaar de handdoek gooide en verkaste naar…

5. De Verenigde Arabische Emiraten

Was Dick’s verblijf bij Mönchengladbach summier, het valt in het niet bij zijn verblijf in Dubai. Een zomertje lang stond hij te boek als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Zuid-Korea hing in september aan de telefoon. Advocaat hoefde niet lang over dat aanbod na te denken. “Ik heb zes weken in Dubai gezeten. Geen verkeerde badplaats, maar het WK met Zuid-Korea lijkt me toch leuker”, liet hij door het ANP optekenen.

4. België

Advocaat verknalde het in 2010 grondig bij de zuiderburen als bondscoach van België. De trainer trad met harde hand op tegen alle vedettes van het team, maar tot goede resultaten leidde het niet. En toen kwam er een trein die Rusland heette. Dick was gevlogen. “Bij België had ik 300.000 euro netto, een hoop geld”, onthulde hij in 2012 aan het Belgische De Morgen. “Maar toen kwamen ineens de Russen die mij een veelvoud boden. Tegen dat soort bedragen kon ik geen enkele nee zeggen. Dat zou geen enkele coach op mijn leeftijd doen.” Opvallend genoeg combineerde Advocaat het bondscoachschap van België met het trainerschap van AZ.

3. Servië

Jep, Dick zag ook het oostblok van dichtbij. Als bondscoach van Servië belandde hij in een diepgewortelde vete tussen Servië en Albanië. Fans lieten tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 een drone met Albanese vlag boven het stadion cirkelen. Tot woede van Servische fans, die het veld betraden en Albanese spelers bekogelden. Servië kreeg drie punten in mindering door het incident en het EK was buiten bereik. Dick pakte een maand later zijn biezen.

2. SVV

Jazeker, ook de Schiedamse Voetbal Vereniging heeft de hand van Dick gekend. Advocaat maakte de club zelfs kampioen, waardoor SVV in 1989 toetrad tot de Eredivisie. Lang duurde het feestje niet, want Schiedam kon niet standhouden als profclub. Dick werd in 1990 ontslagen en de Zuid-Hollandse ploeg ging verder als amateurvereniging.

1. Sunderland

Een avontuur naar de Premier League is moeilijk af te slaan, zelfs als de bewuste club in degradatienood verkeert. Advocaat wist Sunderland te behoeden voor degradatie en kreeg van supporters het koosnaampje ‘Golden Dick’. Die emotionele Dick was tot tranen geroerd, maar kon het kunstje een seizoen later niet herhalen. Na acht wedstrijden, drie punten en een troosteloze laatste plaats zag de Hagenaar in dat het niets werd en vertrok. Sunderland heeft de Premier League niet meer teruggezien.

https://www.youtube.com/watch?v=TjWUXOEHBq4

Bonus: Gijp leest CV van Dick Advocaat voor

ook interessant

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is nog in volle gang, maar de kandidaten houden zich zeker niet...

Zoals bekend was Kjeld Nuis met een superrace goed voor goud op de 1.500 meter. De dolblije Leidenaar...

We hebben het vaak over de Nederlandse transferflops in de Premier League en vergeten daardoor bijna dat Georginio...

Ze lijkt rechtstreeks uit een Victoria's Secret-show gestapt. Dayenne Huipen is de bloedmooie vriendin van Justin Bijlow....

Het was een indrukwekkend afscheid in Celticpark in Glasgow, waar 60.000 Celtic-supporters afscheid namen van oud-speler Stilijan Petrov....

Ophef rondom Everton-speler en topscorer van het Engelse team Wayne Rooney. Hij zou zijn aangehouden wegens rijden onder...