Search
Close this search box.
Jan Mulder huilt van blijdschap om Rode Duivels

Jan Mulder huilt van blijdschap om Rode Duivels

Het zal je niet ontgaan zijn: België hakte gisteravond Hongarije met 4-0 in de pan en bereikte daardoor de kwartfinale van het EK. Jan Mulder, vaste analist van dienst op de Belgische tv, was vol lof over het spel van de Rode Duivels.

“Dit was het wachten waard”, stelde Mulder, doelend op de tegenvallende wedstrijden die België hiervoor speelde. “Zoveel uitblinkers, je weet niet waar je kijken moet op het veld. Nainggolan, Hazard, De Bruyne, die keeper; het was weergaloos wat we hebben gezien. Ik kan hier niet genoeg van krijgen, ik had niet gedacht dat de Belgen zo magistraal zouden voetballen. Het is stukken leuker om uit je dak te gaan dan te moeten mopperen.”

De Groninger kreeg het zelfs even te kwaad door de uitblinkende Eden Hazard. “Absolute wereldklasse. Ik heb tranen in mijn ogen van deze voetballer, echt waar. Deze kunst ontroert”, aldus Mulder, met gevoel voor drama.

ook interessant

Dat Gonzalo Higuain een ware vrouwenverslinder is, was al bekend. Maar zoals het een brutale versierder betaamt, loopt...

De lol kon na vorig seizoen niet op in Amsterdam, maar de krediet van Erik ten Hag raakt...

Voor Romelu Lukaku is het een lekker weekje met twee goals tegen Saoedi-Arabië, maar voor een ander lid...

Ramiz Zerrouki mag zich Feyenoorder noemen. Wat is zijn afkomst, wat verdient hij en wie is de vriendin...

Voormalig professioneel zwemmer en Olympisch kampioen in het open water, Maarten van der Weijden heeft een ultieme droom....

Sepp Blatter wil van de penaltyserie aan het eind van een voetbalwedstrijd af. Duels worden op die manier...