Search
Close this search box.
jack-van-gelder-woedend-op-hiddink

Jack: “Ik was woedend op Hiddink”

Jack van Gelder stevent met de aankomende kwalificatiereeks af op zijn laatste twee klusjes voor de NOS en geeft in het AD nog maar eens aan dat hij Oranje het meest gaat missen.

Hij is een echte supporter en was dan ook laaiend op Guus Hiddink na de dramatische kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Het leidde tot live geruzie met de toenmalig bondscoach.

,,Ik wás ook boos. Woedend zelfs”, zegt Jack daarover. “Maar dat mag toch? Het was verschrikkelijk slecht. Tactisch leek het nergens op. En daar kwam bij dat Guus ons veel te lang liet wachten, in een live-uitzending met het journaal op komst. Om vervolgens alleen maar Daryl Janmaat de schuld te geven. Dan denk ik: Guus, kom op man. Het was niet om aan te zien.”

Van Gelder koestert echter geen wrok jegens de opgestapte oefenmeester. Hij vindt hem eerder sneu: “Ja. Ik mag hem heel graag, had soms echt met hem te doen. Dit had hij zichzelf niet meer aan moeten doen.”

De presentator zegt het geen probleem te vinden dat hij niet bepaald een objectieve journalist is. Zo kroop Wesley Sneijder ooit bij hem op schoot, tijdens het WK 2010. “De studio was klein, iedereen was blij”, vertelt Jack. “Hij komt naar mij toe en het gebeurt, gewoon spontaan. Iedereen die het niks vond: heb ik dikke schijt aan.

Hij vervolgt: “Vergeet niet: ik ken al die jongens al heel erg lang. Zie ze op vliegvelden, eet soms wat met ze, praat met ze over thuis. Er zijn ook journalisten die achter hun bureau blijven zitten. Ik investeer in mijn relaties.”

ook interessant

De meest recente onthullingen van klokkenluider Football Leaks hebben superster Cristiano Ronaldo in ernstige verlegenheid gebracht. De belastingadviseurs...

Dries Mertens wist zondag in het duel met Juventus binnen één minuut na zijn invalbeurt al te scoren....

De bedragen die tegenwoordig voor voetballers worden neergeteld zou je gerust bizar kunnen noemen. Vooral Real Madrid heeft...

Nog 8 uur te gaan! Dit WK is ook het WK van de zogenoemde ‘memes’. Nederland slaat massaal...

Hij zal het vast niet zo bedoeld hebben, maar Bilal Basacikoglu vierde zijn 5-0 voor Feyenoord nogal apart....

De ratings van de spelers in FIFA 16 zijn bekend en dat betekent dat er weer lijstjes gemaakt...