Search
Close this search box.
jack-van-gelder-woedend-op-hiddink

Jack: “Ik was woedend op Hiddink”

Jack van Gelder stevent met de aankomende kwalificatiereeks af op zijn laatste twee klusjes voor de NOS en geeft in het AD nog maar eens aan dat hij Oranje het meest gaat missen.

Hij is een echte supporter en was dan ook laaiend op Guus Hiddink na de dramatische kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Het leidde tot live geruzie met de toenmalig bondscoach.

,,Ik wás ook boos. Woedend zelfs”, zegt Jack daarover. “Maar dat mag toch? Het was verschrikkelijk slecht. Tactisch leek het nergens op. En daar kwam bij dat Guus ons veel te lang liet wachten, in een live-uitzending met het journaal op komst. Om vervolgens alleen maar Daryl Janmaat de schuld te geven. Dan denk ik: Guus, kom op man. Het was niet om aan te zien.”

Van Gelder koestert echter geen wrok jegens de opgestapte oefenmeester. Hij vindt hem eerder sneu: “Ja. Ik mag hem heel graag, had soms echt met hem te doen. Dit had hij zichzelf niet meer aan moeten doen.”

De presentator zegt het geen probleem te vinden dat hij niet bepaald een objectieve journalist is. Zo kroop Wesley Sneijder ooit bij hem op schoot, tijdens het WK 2010. “De studio was klein, iedereen was blij”, vertelt Jack. “Hij komt naar mij toe en het gebeurt, gewoon spontaan. Iedereen die het niks vond: heb ik dikke schijt aan.

Hij vervolgt: “Vergeet niet: ik ken al die jongens al heel erg lang. Zie ze op vliegvelden, eet soms wat met ze, praat met ze over thuis. Er zijn ook journalisten die achter hun bureau blijven zitten. Ik investeer in mijn relaties.”

ook interessant

De Algerijnse voetballer Ali Sami Yachir was dit weekend verantwoordelijk voor een van de grootste missers die je...

Danny Wilson, vader van interim-trainer Ryan Giggs, heeft in de Engelse pers uitermate negatief uitgelaten over zijn zoon....

Wij hebben niet zoveel met zaad.. eh, zaalvoetbal, maar dit doelpunt is toch wel het bekijken waard. Een...

Er gebeurt nog wel eens wat bij het Belgische elftal, en dan drukken we ons zacht uit. Het...

Je kunt analist Youri Mulder van veel dingen kennen. Hij is bijvoorbeeld de zoon van Jan Mulder en...

Heel Portugal duimt collectief voor de gezondheid van Cristiano Ronaldo. De sterspeler van de Portugezen kampt met een...