Search
Close this search box.
dit-is-waarom-kroatie-fans-rellen-schopten

Dit is waarom de Kroatië-fans rellen schopten

Het was op zijn zachtst gezegd wonderlijk dat enkele Kroatië-fans het gisteren nodig vonden het veld te bekogelen met vuurwerk, terwijl hun land op rozen zat.

Commentatoren tastten in het duister over de acties van de hooligans, maar een Kroaatse journalist draagt op Twitter een reden aan voor het schandalige incident.

“Ik praat de acties niet goed, maar deze mensen deden het niet omdat zij hun land haten”, schrijft Aleksandar Holiga. “Ze haten het Kroaatse voetbal en daarom kan het ze niet schelen.”

Holiga legt uit: “Ons voetbal wordt geleid door een crimineel, Zdravko Mamić,  en zijn marionetten. Ze zijn hypocrieten, valse nationalisten en dieven. Dat is geen excuus voor de rellen, maar je kunt je afvragen: hoe is het zo ver gekomen?”

Wat voor sancties er volgen op de misdragingen van de fans is nog onduidelijk. Holiga denkt dat Kroatië gediskwalificeerd wordt voor het WK 2018.

 

 

 

 

ook interessant

AA Gent speelde gisteravond zijn laatste minuten in de Champions League, maar één fan heeft de nederlaag tegen...

Manchester United-ster Wayne Rooney is met zijn club Manchester United akkoord over een nieuw contract, Wayne Rooney wordt...

Zelfs Jack van Gelder heeft geen zin meer in de zouteloze oefenpotjes van het Nederlands elftal. De Oranje-goeroe laat...

Hij verhuisde van Villarreal naar Amsterdam met zijn meisje. We stellen je voor aan Rocío Esposito Suarez, de...

Lionel Messi had er behoorlijk de pest in dat zijn land de finale verloor om de Copa América...

Legia Warschau kan het kampioenschap bijna niet ontgaan, zeker niet na de winst tegen Wisla Krakau. Hoewel de...