Search
Close this search box.
modervette-johan-derksen-schokt-een-soort-boskamp

Dit is Johan Derksen’s bizarre uitslag in de Stemwijzer

We kunnen moeilijk stellen dat Johan Derksen zich alleen met voetbal bezighoudt. De sigaarsnor uitte in Voetbal Inside stevige kritiek op Marokkaanse voetballers en Sylvana Simons, en waagde zich daarmee ook op het politieke speelveld.

Maar ja, welke partij kan zich eigenlijk verheugen op de stem van Derksen? De analist probeerde gisteren de Stemwijzer, en dat leidde tot een verrassende uitslag.

“Mijn vrouw kwam bij de Partij van de Dieren terecht”, vertelt Derksen in het online programma Doordekken. “Daar moest ik al een beetje om lachen, maar ik kwam bij Baudet en Hiddema (Forum voor Democratie, red.) terecht. Daar was ik nou niet zo blij mee, dat is niet zo mijn partij.”

De besnorde analist zegt verder al jaren D66 te stemmen, maar te overwegen om dat dit jaar niet te doen. “Pechtold oogt in een promotiefilmpje als een hele enge gereformeerde gladjanus”, vindt hij. “Ik knap een beetje af op die Pechtold.”

Waar zijn stem wel heengaat, weet Derksen nog niet precies. Hij gaat het partijprogramma van Forum voor Democratie wel lezen. “Ik kom daar niet bij toeval terecht. Maar Baudet vind ik een vreselijk joch, echt een blaag. Hiddema vind ik bijzonder vermakelijk en hij verliest nooit een discussie. Een serieuze en intelligente man.”

ook interessant

Yo mag dan zwanger zijn, dat belet haar niet om zich in uitdagende kledij aan de wereld te...

Zlatan Ibrahimovic pinkte maandagavond een traantje weg toen hij de prijs voor beste Zweedse voetballer in ontvangst nam....

Graziano Pellè had het van uitgerangeerde spits geschopt naar volwaardig Italiaans international, maar gooide dat weg in de...

In Nederland kennen we Driesje Mertens goed, maar zijn vrouw Katrin Kerkhofs iets minder. Dat is in België...

Nog 8 uur te gaan! Dit WK is ook het WK van de zogenoemde ‘memes’. Nederland slaat massaal...

Het aanbod van voetbalanalisten is groot, een beetje té groot naar onze smaak. Tijd voor een overzichtje analisten...