Search
Close this search box.
10 wereldberoemde voetbalfans

Dit is de favoriete voetbalclub van 10 beroemdheden

Bekende Nederlanders verbergen hun clubliefde niet, maar ook onder de groten der aarde bevinden zich veel voetbalfans. Onder andere Donald Trump, Rihanna én Barack Obama dragen foeballe een warm hart toe!

10. Justin Bieber (Barcelona, Chelsea, Everton én Arsenal)

Justin Bieber
© Flickr

Bieber trapt graag een balletje, maar een favoriete voetbalclub heeft hij niet echt. “Als ik een leuk shirt krijg, trek ik hem aan”, liet de zanger ooit op Twitter weten. Dat blijkt, want naast veel IJshockey-shirts werd de Canadees ook in tenues van FC Barcelona, Everton en Arsenal gespot.

Bieber Everton shirt
© Twitter

9. Adele (Tottenham Hotspur)

Adele Tottenham Hotspur
© Wikipedia

Adele is geboren in de Londense wijk Tottenham, uiteraard de thuisbasis van Tottenham Hotspur. De zangeres werd ooit gespot op de tribunes van haar cluppie, en deed in ieder geval veel moeite om te laten zien dat ze een Spurs-supporter is.

8. Snoop Dogg (verzamelt tenues)

Snoop Dogg
© Wikipedia

Bieber mag dan niet kunnen kiezen, het is nog erger gesteld met Snoop Dogg. De rapper was afgelopen jaar Burnley-fan en het jaar daarvoor Norwich City-supporter, maar werd in de loop der jaren in veel tenues gespot; waaronder dat van Ajax.

Snoop Dogg voetbalclubs

7. Cara Delevigne (Derby County)

Cara Delevigne Derby County
© Flickr

Het topmodel steekt haar liefde voor haar cluppie niet onder stoelen of banken, want tijdens de London Fashion Week werd ze met een sjaal van Derby County gespot. Dat moet wel echte clubliefde zijn, want veel potten kan Derby in de Championship niet breken.

6. Vladimir Poetin (Zenit St. Petersburg)

Vladimir Poetin Zenit St. Petersburg
© President of Russia

Hij is meer fan van IJshockey en judo, maar aangezien Poetin opgroeide in St. Petersburg behoort ook Zenit tot één van zijn liefhebberijen. Dick Advocaat mocht een paar jaar geleden op audiëntie bij de president, toen hij de UEFA Cup met Zenit verzilverde. Dickie omschreef de Russische leider als ‘een gewone man’.

Poetin en Dick Advocaat

5. Katy Perry (West Ham United)

Katy Perry West Ham United
© Wikipedia

Toen de Amerikaanse nog samen was met komiek Rusell Brand, hulde ze zich in een kinky West Ham United-outfit. De reden kun je wel raden: Brand is een groot fan van de Londense voetbalclub.

Katy Perry West Ham United

4. Rihanna (Manchester United)

Rihanna Manchester United
© Wikipedia

De bevallige zangeres staat bekend als groot voetballiefhebber: ze feestte mee toen de Duitsers het WK wonnen en had een kortstondige relatie met Real-spits Karim Benzema. “Ik houd echt van voetbal en Manchester United is mijn team. Die gasten zijn zo getalenteerd”, liet ze in 2007 weten, hoewel er in 2014 geruchten waren dat de zangeres wilde investeren in aartsrivaal Liverpool.

rihanna-feest-4

3. Sylvester Stallone (Everton)

Sylvester Stallone Everton
© Wikipedia

De ster van Rambo en Rocky is bevriend met voormalig Everton-directeur Robert Earl en overwoog acht jaar geleden zelfs om de club te kopen. Dat zit er nu niet meer in, beweert ‘Sly’ tegenover Daily Mirror: “Dat was toen voetbalclubs nog betaalbaar waren. Nu is het een miljardenbusiness.”

Sylvester Stallone Everton

2. Barack Obama (West Ham United)

Barack Obama West Ham United
© Barack Obama Presidential Library

Sinds een tripje naar Engeland is de voormalige president fan van West Ham; hij zou volgens The Telegraph zelfs de Premier League volgen. Veel verstand van voetbal heeft Barack niet, want hij was er op het WK 2014 van overtuigd dat de VS het toernooi wel even zou winnen.

1. Donald Trump

Donald Trump
© Wikipedia

Trump was als zakenman zeer geïnteresseerd in voetbal, al zag hij het vooral als goede investering. De president kwam dichtbij een overname van het noodlijdende Glasgow Rangers, en ook Atletico Nacional en San Lorenzo stonden op zijn lijstje. De enige voetbalclub die hij écht in handen had, was New Jersey Generals (tegenwoordig ter ziele).

ook interessant

Hier in Nederland is het nog steeds niet heel ongewoon om begin december als Zwarte Piet rond te...

Het moest dé rivaal van Voetbal International worden, maar kijkers wisten FOX Voetbal nooit te vinden. Niet zo...

Mario Balotelli bedreigde vorige week een vrouw omdat ze foto’s nam van zijn Ferrari. De omstreden Liverpool-spits zou...

Dat Fajah Lourens een sportief vrouwtje is, dat weten we wel. Maar dat ze echt goed is met...

Als FC Twente-fan lesgeven op een school nabij Zwolle, dat was gisteren geen gelukkige combinatie. Het overkwam meester...

Het is meestal één en al grappen en grollen in Voetbal Inside, maar de heren stond het huilen...