Search
Close this search box.
BN'ers met clubliefde

Dit is de favoriete club van 10 bekende Nederlanders

Van bekende Nederlanders wordt verwacht dat ze objectief zijn, maar da’s natuurlijk onzin. Mark Rutte onthulde onlangs nog dat hij het heel leuk zou vinden als Feyenoord de titel pakte. Hieronder 10 andere BN’ers met overduidelijke clubliefde!

10. Emile Roemer – Feyenoord

Emile Roemer Feyenoord
© Instagram

Emile staat vooral bekend als gemoedelijke Brabander, maar de SP-leider heeft Rotterdamse ouders en is naar eigen zeggen besmet met het Feyenoord-virus.

“Ik ben groot fan. Als klein kind ging ik vaak mee naar De Kuip en in Nijmegen bezochten we elk jaar NEC-Feyenoord”, vertelt Roemer aan Voetbal International. “Dat was dicht bij Boxmeer, waar mijn ouders nog voor mijn geboorte naartoe zijn verhuisd. Enorm onder de indruk was ik van zo veel mensen bij elkaar. Een exploderende Kuip zou iedereen een keer moeten meemaken. Magisch.”

9. Fatima Moreira de Melo – Feyenoord

kijkt-fatima-damesvoetbal
© Pro Shots

Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en vriendlief Raemon Sluiter zijn geboren Rotterdammers, dus Feyenoord is hun club. Het bekende sportpaar is bevriend met oud-Feyenoorder Stefan de Vrij en diens ex-vriendin. Zo hield het drietal Raemon genadeloos voor de gek in het geheime camera-programma Bananasplit.

8. Johan Derksen – NEC

johan-derksen-irritante-analist
© YouTube

Johan Derksen groeide op in Heteren, een plaatsje nabij Nijmegen. Hoewel hij in zijn jeugd al naar Drenthe verkaste, noemt de besnorde analist zichzelf NEC-fan. Met zijn vader en opa bezocht hij regelmatig de wedstrijden van de Nijmeegse club. “Ze hebben nog nooit in mijn leven wat gewonnen en dus het is een hard bestaan, NEC-supporter”, sprak Johan ooit in een interview.

7. Guus Meeuwis – PSV

Willems en Meeuwis
© Instagram

Guus groeide op in het dorpje Lieshout, 20 minuutjes rijden van het Philips Stadion. Niet zo gek dus dat de Brabander zijn hart heeft verknocht aan PSV. De zanger gaf veel concerten in het stadion en is steevast aanwezig bij de kampioensfeesten van de club. Dat zit er dit jaar niet in, Guus.

6. Jochem van Gelder – NEC

De presentator uit Tiel is net als Johan Derksen opgegroeid met NEC. Van Gelder baalde er zelfs van dat hij er in 2015 niet aan toekwam een kampioenslied voor zijn cluppie te componeren, door zijn drukke werkzaamheden.

Een jaar eerder had hij de degraderende ploeg met een ander lied wél een hart onder de riem gestoken. Dat zien wij Derksen toch niet doen…

5. Renate Verbaan – Feyenoord

Renate Verbaan Feyenoord
© Instagram

Renate Verbaan, nog zo’n BN’er uit Rotjeknor. De presentatrice zette zich publiekelijk in voor haar favoriete club, door in 2007 ambassadrice van Feyenoord te worden.

“De club is me met de paplepel ingegoten en ik ben een geboren en getogen Rotterdamse”, zei ze daarover. “Mijn vader zit hier op de tribune. In zijn ogen zal dit het hoogst haalbare zijn wat zijn dochter in haar leven kan bereiken.”

De Rotterdamse schone bracht haar club wel een succesje: Feyenoord won in het seizoen 2007/08 de KNVB-beker.

4. Enzo Knol – Ajax

Nederlands’ bekendste beroepsvlogger steekt zijn liefde voor de club uit Amsterdam niet onder stoelen of banken. Hij nam al meerdere Ajax-video’s op en werd ooit door de club uitgenodigd om een potje mee te voetballen.

Je raadt het al: ook dat werd vastgelegd in een uitgebreide vlog, met oud-speler Viktor Fischer in een bijrol.

3. Tom Egbers – Heracles Almelo

Tom Egbers Heracles Almelo
© Pro Shots

Als je goed oplet, zie je het gezicht van NOS-coryfee Tom Egbers even oplichten als hij Heracles Almelo van de autocue afleest. De presentator werd geboren in Tukkerland en stelt tegenover het AD ‘gevormd te zijn door Heracles’. Hij was zelfs even speler van de club!

“Ik ging aan de hand van mijn grootouders mee naar het prachtige stadion aan de Bornsestraat en voetbalde zelf ook een tijdje in het klassieke zwart-wit, als flegmatieke linksbuiten”, vertelt Egbers. “Ik kan me mijn debuut nog levendig voor de geest halen, met de D2. We speelden in Wierden tegen Omhoog D1, wonnen met 5-2 en ik scoorde. Zoiets vergeet je niet meer.”

2. Marco Borsato – AZ Alkmaar

Als geboren en getogen Alkmaarder vierde Marco zowel het eerste kampioenschap in de jaren 80, als de tweede titel in 2009. Hij wijdde zelfs een uitgebreid artikel op zijn blog aan het laatste Alkmaarse succes.

“Ik ben vaak erg druk maar ik probeer de thuiswedstrijden van AZ natuurlijk altijd te volgen”, schrijft Marco. “Ik maak ruimte in mijn agenda als het maar enigszins mogelijk is.”

De clubliefde is nog niet bekoeld: voor het RTL-programma Het Perfecte Plaatje legde hij vorig jaar de wedstrijd AZ – Ajax op de gevoelige plaat vast.

1. Geert Wilders – VVV Venlo

Iedereen weet dat Geert Wilders uit Limburg komt; grensstad Venlo is de geboorteplaats van de blonde PVV-leider. Het moge daarom geen verrassing heten dat hij VVV Venlo een warm hart toedraagt.

Dat liet Geert (uiteraard op Twitter) blijken toen de ploeg in 2010 de degradatiestrijd overleefde. Het bleek uitstel van executie, want tegenwoordig bivakkeren de Limburgers alweer even in de eerste divisie. Hoop doet in ieder geval leven, want momenteel staat VVV eerste in de Jupiler League.

Bonus: Romee Strijd – FC Groningen

Romee Strijd FC Groningen
© Instagram

Dit model van Victoria’s Secret wenste FC Groningen middels een Instagram-foto succes in de bekerfinale. Bijzonder, aangezien Romee afkomstig is uit Zoetermeer; honderden kilometers verwijderd van het verre noorden. Bij RTL Late Night kwam de aap uit de mouw: Romee’s oom is commercieel directeur bij Groningen.

ook interessant

Juventus wil Xabi Alonso als vervanger voor Andrea Pirlo, als de Italiaan zijn aflopende contract niet verlengt. Dat...

Wat is het vermogen van Rose Bertram, ex-vriendin Van der Wiel en de nieuwe vriendin van Mbappé? De...

Een zeer onverwacht bericht vanuit Saudi Arabië. Bondscoach van het land, Bert van Marwijk, is per direct vervangen...

Voetballer Gregory van der Wiel en zijn vriendin, model Stephanie Rose Bertram, verwachten een kindje. Dat heeft de...

Wie Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen na twee avonden Voetbal Inside nog niet zat is kan...

Dat Pep Guardiola veel waarde hecht aan goed positiespel is al wel bekend vanuit zijn tijd bij Barcelona....