Search
Close this search box.
Paris Saint-Germain FC v FC Porto - UEFA Champions League

Ibrahimovic geeft emotionele speech

Zlatan Ibrahimovic pinkte maandagavond een traantje weg toen hij de prijs voor beste Zweedse voetballer in ontvangst nam. De Oud-Ajacied had het zichtbaar moeilijk met het verlies van een aantal mensen die dichtbij hem stonden.

‘Deze Gouden Bal bewijst dat je goed bent in wat je doet’, begon Ibrahimovic. Hij won de prijs dit jaar voor de negende (!) keer op rij. ‘Maar het wordt overschaduwd door wat er is gebeurd met Klas en Pontus’, vervolgde hij zijn speech.

De spits van Paris Saint Germain doelt in zijn toespraak op oud-prof Klas Ingesson (46) en verdediger Pontus Segerstrom (33). Zij overleden pas geleden beide aan kanker.

‘Mijn broer is een paar maanden geleden aan een soortgelijke ziekte overleden. Er is een leven naast voetbal dat veel belangrijker is dan dit. Mogen zij in vrede rusten’, sluit Ibrahimovic af. Zlatan Ibrahimovic kreeg na afloop van zijn ontroerende speech een staande ovatie.

Bekijk hier het hele videofragment:

ook interessant

We hebben Spanje opgerold, dus we zijn onoverwinnelijk. Dat denkt heel Nederland althans. Niemand houdt er rekening mee...

Victor Anichebe van West Bromwich Albion had een vervelende avond. In zijn hotel liep de Nigeriaanse spits twee...

Wij vroegen onze bezoekers van Goals and Glamour én Mee met Oranje gisteren naar hun favoriete moment tijdens...

Voetballer Samuel Eto’o hoeft zich geen zorgen te maken over geld: in de tijd dat hij voor de...

In eigen stadion heeft FC Schalke voetballes gekregen van Real Madrid. In de kwartfinale van de Champions League...

Volgens Chelsea-manager José Mourinho is zijn club dichtbij de eerste grote aankoop voor het komende seizoen. Volgens het...