Search
Close this search box.
Paris Saint-Germain FC v FC Porto - UEFA Champions League

Ibrahimovic geeft emotionele speech

Zlatan Ibrahimovic pinkte maandagavond een traantje weg toen hij de prijs voor beste Zweedse voetballer in ontvangst nam. De Oud-Ajacied had het zichtbaar moeilijk met het verlies van een aantal mensen die dichtbij hem stonden.

‘Deze Gouden Bal bewijst dat je goed bent in wat je doet’, begon Ibrahimovic. Hij won de prijs dit jaar voor de negende (!) keer op rij. ‘Maar het wordt overschaduwd door wat er is gebeurd met Klas en Pontus’, vervolgde hij zijn speech.

De spits van Paris Saint Germain doelt in zijn toespraak op oud-prof Klas Ingesson (46) en verdediger Pontus Segerstrom (33). Zij overleden pas geleden beide aan kanker.

‘Mijn broer is een paar maanden geleden aan een soortgelijke ziekte overleden. Er is een leven naast voetbal dat veel belangrijker is dan dit. Mogen zij in vrede rusten’, sluit Ibrahimovic af. Zlatan Ibrahimovic kreeg na afloop van zijn ontroerende speech een staande ovatie.

Bekijk hier het hele videofragment:

ook interessant

Het houdt maar niet op tijdens het EK in Frankrijk deze weken. Het feit dat het Nederlands elftal...

Genoeg vrouwelijk schoon in de Nederlandse sport! Kijk en geniet mee van de tien knapste sportvrouwen van Nederland...

Een onfortuinlijke voetbalsupporter uit Brisbane (Australië) wilde dolgraag een wedstrijd van zijn favoriete club Southern United bijwonen, maar...

Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry en Lionel Messi: dat zijn de drie namen die vanavond op het FIFA-gala uitmaken...

Arturo Vidal, middenvelder van Juventus en momenteel spelend om de Copa America in Chili is in grote problemen...

Gabriel Batistuta is ondertussen al 45 jaar, maar hij kan nog steeds ontzettend hard schieten. In een benefietwedstrijd...