Search
Close this search box.
Heracles Almelo

Hypermodern stadion voor Heracles

Het is rond, Heracles Almelo gaat een baanbrekend en hypermodern voetbalstadion bouwen, waar veel clubs in de toekomst een voorbeeld aan nemen.

De club die uitkomt in de eredivisie, werkt in de bouw van het stadion samen met hightechbedrijven uit Oost-Nederland om als wereldwijde showcase te fungeren voor andere clubs, die in de toekomst voornemens zijn een stadion te bouwen, zo meldt de Telegraaf.

Zo wordt het dak, waarin eveneens zonnecellen komen, gemaakt van lichtgewicht en tegelijk oersterk outdoorweefsel, evenals de gevel. Voor het hergebruik van water is een waterbesparend systeem ontworpen. Het water dat dat opvangt, doet dienst in de sanitaire voorzieningen en wordt gebruikt als bluswater.

Naast het nieuwste kunstgrasveld komt er ook een intelligent camerasysteem in het stadion, ten behoeve van de analyses van spelsituaties en spelers. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de innovatie en multifunctionaliteit die het stadion gaan bieden.

ook interessant

Je moet veel moeite doen om deze dagen niet geconfronteerd te worden met zonnende beroemdheden. Of dat nu een schaarsgeklede Puck Moonen, of...

Velen keken vreemd op toen Robin van Persie zojuist ontbrak in de opstelling van Oranje tegen Kazachstan. Volgens Blind...

Sabia Boulahrouz, Rafael van der Vaart’s veelbesproken ex, is na haar vermeende miskraam voor het eerst in het...

Laat het maar aan Lucky TV over om de realiteit spannender te maken dan die is. De AS...

Alle bekende voetbalcommentatoren op een rij: van Wytse van der Goot en Jeroen Elshoff, tot Sierd de Vos...

Nadat vorige week al de gezichten van de spelers van Nederlandse eredivisieclubs en het Nederlands elftal in FIFA...