Search
Close this search box.
Heracles Almelo

Hypermodern stadion voor Heracles

Het is rond, Heracles Almelo gaat een baanbrekend en hypermodern voetbalstadion bouwen, waar veel clubs in de toekomst een voorbeeld aan nemen.

De club die uitkomt in de eredivisie, werkt in de bouw van het stadion samen met hightechbedrijven uit Oost-Nederland om als wereldwijde showcase te fungeren voor andere clubs, die in de toekomst voornemens zijn een stadion te bouwen, zo meldt de Telegraaf.

Zo wordt het dak, waarin eveneens zonnecellen komen, gemaakt van lichtgewicht en tegelijk oersterk outdoorweefsel, evenals de gevel. Voor het hergebruik van water is een waterbesparend systeem ontworpen. Het water dat dat opvangt, doet dienst in de sanitaire voorzieningen en wordt gebruikt als bluswater.

Naast het nieuwste kunstgrasveld komt er ook een intelligent camerasysteem in het stadion, ten behoeve van de analyses van spelsituaties en spelers. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de innovatie en multifunctionaliteit die het stadion gaan bieden.

ook interessant

Gareth Bale verscheen gisteren voor het eerst voor de camera’s van Real Madrid TV, om een niet al...

Tottenham Hotspur maakt binnen 48 uur bekend wie de nieuwe trainer van de Londense club wordt. Frank de...

Er komt maar geen eind aan de soap rondom Rafael, Sylvie en Sabia. Sylvie zou namelijk niet de...

Het wijst er steeds meer op dat Louis van Gaal volgend seizoen geen beroep meer kan doen op...

NAC-coach Robert Maaskant staat niet bekend om zijn bescheiden persoonlijkheid. Zo beweerde de trainer bij hoog en laag...

Als kind van de club naar de aartsrivaal verkassen. Kan dat nou wel of niet? De meningen zijn...