Search
Close this search box.
Waar woont Rafael van der Vaart?

Van der Vaart’s vermogen, voetballende zoon en huis: 5 dingen die je niet wist

Rafael van der Vaart beleefde een grootse carrière bij Real Madrid, Ajax en Tottenham Hotspur, en werkt nu als analist. Maar waar woont Van der Vaart eigenlijk, en hoe zit het met de voetbal-skills van zijn zoon Damian? Wij zetten 5 dingen op een rij die je niet wist over Rafael van der Vaart.

In het kort:

  1. Rafael van der Vaart woont in Denemarken én Arnhem
  2. Estavana Polman en Sylvie Meis zijn dikke maatjes
  3. Damian van der Vaart (zoon van) is ook voetballer
  4. Het vermogen van Van der Vaart is 18 miljoen euro
  5. Van der Vaart woonde vroeger in een woonwagenkamp

1. Rafael van der Vaart woont in Denemarken én Arnhem

Rafael van der Vaart en zijn vriendin Estavana Polman hebben samen een appartement in Arnhem, maar wonen het grootste deel van hun leven in het buitenland. Doordat Estavana in Denemarken ging handballen en Rafael daar ging voetballen, huren zij een appartement in Esbjerg. Inmiddels is Estavana van club gewisseld en heeft ze een woning gevonden in Boekarest. Daarmee wonen de twee momenteel apart van elkaar. Van der Vaart woont nog in Denemarken omdat zijn zoon Damian bij Esbjerg fB speelt, maar in de zomer van 2023 verhuist hij mee naar Roemenië.

Alles over Rafael van der Vaart
© Instagram: @Rafaelvdvaart

2. Estavana Polman en Sylvie Meis zijn dikke maatjes

Rafael van der Vaart vormde jarenlang een showbizz-koppel met presentatrice Sylvie Meis. Dat huwelijk kwam stormachtig ten einde. Toch is van haat en nijd tussen Estavana Polman en Sylvie geen sprake. Estavana kan het prima vinden met de ex-vrouw van Van der Vaart. Ze vierden afgelopen jaar zelfs samen kerst. “Ik ben dol op die vrouw, dus ik doe alles voor haar”, zei Sylvie een paar jaar geleden tegen RTL Boulevard. Een ook Estavana heeft enkel mooie woorden voor Sylvie in Boulevard: “Ik ben echt blij dat het zo gaat tussen ons allemaal.”

Estavana Polman en Sylvie Meis
© Instagram

3. Damian van der Vaart (zoon van) is ook voetballer

Uit zijn huwelijk met Sylvie Meis heeft Rafael van der Vaart zoon Damian overgehouden. Damián is de zoon van Rafael van der Vaart en kan net als zijn vader een aardig balletje trappen. De in 2006 geboren Damián speelde in de jeugd van Victoria Hamburg toen zijn vader bij HSV speelde en speelt nu in de jeugdopleiding van Esbjerg fB.

Rafael heeft nog niet bekendgemaakt wat zijn zoon komende zomer gaat doen, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Damián ook in Roemenië gaat voetballen. Damián beschikt over een aflopend contract in Denemarken. Van der Vaart heeft ook een kind samen met Estavana: dochtertje Jesslynn (uit 2018).

Damián is de zoon van Rafael van der Vaart en Jesslynn is de dochter van Rafael en Estavana
© Instagram: @Rafaelvdvaart

4. Het vermogen van Van der Vaart is 18 miljoen euro

Rafael van der Vaart hoeft zich de rest van zijn leven geen zorgen om geld meer te maken. Volgens Quote beschikte Van der Vaart toen hij in 2018 stopte met voetballen over een vermogen van 18 miljoen euro. Daarmee stond hij destijds in de top tien van rijkste sporters van Nederland, op gepaste afstand van zijn maatje Wesley Sneijder die een vermogen van 58 miljoen euro had. Benieuwd naar het vermogen van zijn vriendin Estavana Polman? Dat lees je in dit artikel!

Het vermogen van Rafael van der Vaart is 18 miljoen euro
© Instagram: @Rafaelvdvaart

5. Van der Vaart woonde vroeger in woonwagenkamp

Rafael van der Vaart was vroeger een kamper. Hij groeide op in een woonwagengemeenschap in Heemskerk. Hoewel hij zijn periode op het kamp zelf als zeer positief heeft ervaren, erkent hij dat de vooroordelen over een kamp hem ook weleens dwarszaten. “Als ik vroeger vriendjes mee naar huis wilde nemen, dan waren ouders soms wat bangig”, vertelt hij in de RTL5-serie Bij ons op het kamp. “Mijn moeder moest vroeger ook eens net als alle ouders van buitenlandse kindjes een formulier invullen, waarop stond dat ik op het gebied van taal extra aandacht nodig had. Terwijl wij ook gewoon Nederlanders waren.”

Rafael van der Vaart was vroeger een kamper
© Instagram: @Rafaelvdvaart

ook interessant

Tijjani Reijnders is de 25 jaar nog niet gepasseerd, maar is al getrouwd met de vrouw van zijn...

Lionel Messi verblijft momenteel met de Argentijnse selectie in de Verenigde Staten voor een oefenpotje tegen Bolivia en...

De BBC staat normaal gesproken voor degelijk en netjes, maar presentatrice Helen Skelton had die memo niet gekregen....

Ruud Gullit zat vanmiddag naar een kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje te kijken, die in het stadion van NEC...

Het gaat lekker met Feyenoord, behalve dat de club gisteren met een 0-2 overwinning bij PSV de tweede...

Noorderlingen zullen misschien van niets weten, maar het is dit weekend weer carnaval geblazen. Waar je meestal struikelt...