Search
Close this search box.
Vitesse

Hoofdsponsor eist excuses van Vitesse

Zorgverzekeraar Menzis eist excuses van eredivisieclub Vitesse. De Volkskrant meldt dat Menzis, een van de hoofdsponsors van de Arnhemse club, teleurgesteld is over het besluit van de club om speler Dan Mori niet mee te nemen naar een trainingskamp in Abu Dhabi.

Vitesse liet de Israëlische voetballer achter in Arnhem, omdat Mori geen visum kreeg voor de Verenigde Arabische Emiraten. De club bevestigt dat Menzis publieke excuses heeft geëist.

Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis schrijft in een brief aan directeur Joost de Wit van Vitesse: “Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal mensen in beweging brengt en mensen in de samenleving bij elkaar brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur. Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen.”

Menzis eist dat de club zich openlijk excuseert. Vitesse keert aanstaande zaterdag terug van het trainingskamp in Abu Dhabi en komt dan met een reactie op de zaak. “We gaan nu niet op de brief reageren. Dat hebben we eerder ook al steeds gezegd. Zolang we in Abu Dhabi zijn, gaan we nergens op in en dat blijft hetzelfde”, aldus een woordvoerdster van de Arnhemse club.

© Menzis
© Menzis

ook interessant

Aaah, de Eredivisie. Soms betoverend, vaak bar slecht, maar elke week genieten! Om je alvast warm te maken voor...

Een uitgelekte sekstape kan de beste overkomen. De Franse aanvaller Mathieu Valbuena schijnt te figureren in een dergelijke video, die in...

Het is altijd moeilijk opstarten op maandag, dus hebben wij de ideale verkwikker voor je: het nichtje van...

De grensrechters in Nederland doen meestal hun best zo kaarsrecht mogelijk te staan, maar dat is bij deze...

Na de domper op het circuit van Monaco lijkt het erop dat Verstappen helemaal terug in vorm is....

Al vele grote sterren in de muziek en film-wereld gingen hem voor en nu heeft ook Graziano Pellè...