Search
Close this search box.
lachende vrouw in lingerie-min

Hoe koop je de juiste lingerie?

Hoewel veel vrouwen zichzelf graag verwennen met mooie lingerie, zoals een mooie kanten string, zorgt het kopen van lingerie bij veel dames ook voor ongemak en onzekerheid. De juiste lingerie is comfortabel en geeft je een goed gevoel. Wij helpen je in dit artikel op weg met het kopen van lingerie die bij je past.

Comfort

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat jouw lingerie comfortabel zit, zoals HEMA lingerie. Bij voorkeur voel je het niet zitten. Wat lekker en comfortabel is, verschilt een beetje per persoon. De één vindt een string heel prettig, terwijl de ander zweert bij een boxer. De één zweert bij een bh met vulling of beugel, terwijl de ander het liefst geen BH draagt. Ga voor lingerie die enigszins elastisch is. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je de juiste maat draagt. Daar gaan we hieronder verder op in.

De maat

Met name bij bh’s gaan vrouwen vaak de mist in bij het kiezen voor de juiste maat. Het is daarom belangrijk om je borsten regelmatig te laten opmeten. De grootte van je borsten kan immers veranderen door bijvoorbeeld gewichtstoename of -verlies, of onder invloed van hormoonschommelingen. Desondanks is het verstandig niet blindelings op je maat te vertrouwen, omdat maatvoering per merk en model kan verschillen. De bh mag nergens knellen en de tepel moet precies in het midden van de kup vallen. Er mag geen lucht onder de cup zitten, dan is hij te groot. Tegelijkertijd mag er ook geen randje borst over de cup heen vallen, ook niet aan de zijkant. De cup is dan te groot. Dat zit niet lekker en bovendien kan je dat vaak door je T-shirt heen zien.

Flatterende kleuren

Kies voor flatterende kleuren die passen bij jouw lichaam en huidskleur. Als je vaak witte kleren draagt, is het verstandig om ook wat huidskleurige lingerie te hebben, omdat dit niet doorschijnt. Als je een vrij bleke huid hebt, kun je het beste kiezen voor wat fellere kleuren lingerie. Wit en pasteltinten maken je nog bleker. Dames met een wat donkerdere huid hebben het geluk dat beide kleuren mooi staan. Iedereen kan wel zwart hebben. Veel dames kopen alleen maar zwarte lingerie, omdat ze dan altijd een setje kunnen dragen.

Voel je mooi

Ja, je lingerie moet comfortabel zitten, maar daarnaast kan het echt een mentale boost geven als je je mooi, vrouwelijk en sexy voelt in je lingerie, of je nou een partner hebt die het ziet of niet. Ook al lijk je misschien niet op de modellen in de bladen, er is vast wel een setje te vinden dat je prachtig staat. Speel het niet altijd op safe en durf eens te kiezen voor dat ene mooie kanten setje.

ook interessant

Heb je ooit het gevoel gehad dat je haar een beetje extra liefde nodig heeft? Of misschien ben...

In de nieuwste reclame van Nike, waar een nieuwe bal gespresenteerd wordt, schittert Manchester-ster Wayne Rooney voor het...

De kledingkast van een echte fashionista is eigenlijk nooit af. Elk seizoen worden we namelijk weer verblijd met...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Een paar comfortabele sneakers is noodzakelijk voor een actieve wandeling of sportsessie. Gevoelige voeten vereisen echter speciale aandacht...

In de wereld van luxe horloges onderscheidt Oris zich door vakmanschap en een diepe toewijding aan kwaliteit en...