Search
Close this search box.
lachende vrouw in lingerie-min

Hoe koop je de juiste lingerie?

Hoewel veel vrouwen zichzelf graag verwennen met mooie lingerie, zoals een mooie kanten string, zorgt het kopen van lingerie bij veel dames ook voor ongemak en onzekerheid. De juiste lingerie is comfortabel en geeft je een goed gevoel. Wij helpen je in dit artikel op weg met het kopen van lingerie die bij je past.

Comfort

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat jouw lingerie comfortabel zit, zoals HEMA lingerie. Bij voorkeur voel je het niet zitten. Wat lekker en comfortabel is, verschilt een beetje per persoon. De één vindt een string heel prettig, terwijl de ander zweert bij een boxer. De één zweert bij een bh met vulling of beugel, terwijl de ander het liefst geen BH draagt. Ga voor lingerie die enigszins elastisch is. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je de juiste maat draagt. Daar gaan we hieronder verder op in.

De maat

Met name bij bh’s gaan vrouwen vaak de mist in bij het kiezen voor de juiste maat. Het is daarom belangrijk om je borsten regelmatig te laten opmeten. De grootte van je borsten kan immers veranderen door bijvoorbeeld gewichtstoename of -verlies, of onder invloed van hormoonschommelingen. Desondanks is het verstandig niet blindelings op je maat te vertrouwen, omdat maatvoering per merk en model kan verschillen. De bh mag nergens knellen en de tepel moet precies in het midden van de kup vallen. Er mag geen lucht onder de cup zitten, dan is hij te groot. Tegelijkertijd mag er ook geen randje borst over de cup heen vallen, ook niet aan de zijkant. De cup is dan te groot. Dat zit niet lekker en bovendien kan je dat vaak door je T-shirt heen zien.

Flatterende kleuren

Kies voor flatterende kleuren die passen bij jouw lichaam en huidskleur. Als je vaak witte kleren draagt, is het verstandig om ook wat huidskleurige lingerie te hebben, omdat dit niet doorschijnt. Als je een vrij bleke huid hebt, kun je het beste kiezen voor wat fellere kleuren lingerie. Wit en pasteltinten maken je nog bleker. Dames met een wat donkerdere huid hebben het geluk dat beide kleuren mooi staan. Iedereen kan wel zwart hebben. Veel dames kopen alleen maar zwarte lingerie, omdat ze dan altijd een setje kunnen dragen.

Voel je mooi

Ja, je lingerie moet comfortabel zitten, maar daarnaast kan het echt een mentale boost geven als je je mooi, vrouwelijk en sexy voelt in je lingerie, of je nou een partner hebt die het ziet of niet. Ook al lijk je misschien niet op de modellen in de bladen, er is vast wel een setje te vinden dat je prachtig staat. Speel het niet altijd op safe en durf eens te kiezen voor dat ene mooie kanten setje.

ook interessant

De kledingkast van een echte fashionista is eigenlijk nooit af. Elk seizoen worden we namelijk weer verblijd met...

Galatasaray-voetballer Didier Drogba stort zich op de onderbroeken. De speler uit Ivoorkust gaat geld verdienen door zich schaars...

De zon schijnt en de temperaturen zijn hoog: twee duidelijke aanwijzingen dat het sandalenseizoen is aangebroken! Overal in...

Er zijn misschien niet zo veel maanden in het jaar waarin we daadwerkelijk sandalen kunnen dragen, maar de...

De zomer van 2024 staat voor de deur en er zijn weer verschillende modetrends. Met een nadruk op...

In aanloop naar het WK komt Nike vandaag met een geweldige reclame. Het spotje begint rustig, met wat...