Search
Close this search box.
Bernabeu

Hoe groot is de schuld van Real Madrid?

Hoe groot is de schuld van Real Madrid nou echt? Voorzitter Florentino Perez zegt dat het wel meevalt, dat die lager is dan 100 miljoen euro. Volgens de voorzitter van de supportersvereniging Carlos Mendoza van Real staat zijn club er echter veel slechter voor.

In gesprek met de Spaanse krant AS wil Mendoza de financiële realiteit van Real Madrid’s beleid onder Florentino Perez aan het licht brengen. Volgens Mendoza bedraagt de schuld heel wat meer dan de 90 miljoen die Real aan de banken verschuldigd is. Zo zouden er nog vele andere schuldeisers zijn onder andere spelers, andere clubs waaraan Real geld verschuldigd is. In totaal gaat het, volgens Mendoza, om een bedrag van 541 miljoen euro.

Dat is het dubbele van de totale schuld die Perez toegeschoven kreeg van de vroegere voorzitter Lorenzo Sanz. Mendoza snapt dan ook niks van de transfer van Gareth Bale. “Hiervoor heeft Real een buitensporig bedrag neergeteld. Perez weigert zelfs het juiste bedrag aan de socio’s mee te delen. Bale is een oplossing op korte termijn. Dat hij dan achteraf ook nog eens zegt dat Bale niet eens zoveel gekost heeft, is gewoon een schande.”

ook interessant

Johan Cruijff is en blijft een voetbalfilosoof. Ook na de 5-1 afstraffing tegen PEC Zwolle blijft hij achter...

Twee speler lopen tegen elkaar aan en de derde schiet de bal erin. Zo nemen deze Argentijnse zaalvoetballers...

Dat is ook wat: heeft Hans Kraay jr. na zijn vertrek bij SBS6 net een flitsende doorstart gemaakt...

Een Atletico Madrid-fan als commentator op de wedstrijd PSV – Atleti zetten; het was misschien niet de slimste beslissing...

De Amerikaanse komiek, televisiepresentator, acteur en rapper Nick Cannon heeft een indrukwekkende verzameling kinderen in huis. Sinds 2011...

Marcus Pedersen was deze zomer één van de aanwinsten van Feyenoord, en strijdt met Lutsharel Geertruida om de...