Search
Close this search box.
Robin van Persie

Hoe goed zijn onze Oranje-sterren in FIFA 14?

Het Nederlands elftal heeft er wel eens beter voor gestaan. Een gelijkspel tegen Estland, een magere overwinning op Andorra en nota bene België die ons voorbijstreeft op de FIFA-ranglijst: het is allemaal geen pretje. Gelukkig is er de voetbalgame FIFA, waar we een nieuwe voetbalrealiteit kunnen creëeren als het allemaal misgaat in Brazilië. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteiten van onze Nederlandse topspelers in de nieuwe editie van deze spelreeks?

Robin van Persie

Robin van Persie in FIFA 14. © EADe nieuwe aanvoerder van Oranje is ook in FIFA 14 onze beste Nederlandse voetballer. Van Persie krijgt 89 punten (van de 100, duh) en staat daarmee in de top-5 van beste FIFA-ballers. Enkel Messi, Ronaldo, Falcao en Ribéry gaan hem voor. Daar zal Wayne Rooney niet blij mee zijn…

Arjen Robben

Arjen Robben in FIFA 14. © EA
Na Van Persie volgt Arjen Robben snel met 88 punten. Dat krijg je als je de winnende in de Champions League-finale maakt. Ook Robben bevindt zich in een select gezelschap: alleen Thiago Silva, David Silva en Schweinsteiger delen dezelfde totaalwaardering. Een voordeel aan de FIFA-Robben is daarbij dat je de bal wél kan afgeven aan een medespeler.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder in FIFA 14. © EAHoewel we de Sneijder uit 2010 al te lang niet meer gezien hebben, is hij in FIFA 14 nog steeds de derde beste Nederlander. Met 84 punten schaart hij zich bij spelers als Neymar en Balotelli.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar in FIFA 14. © EADe goaltjesdief van Schalke is bij Oranje uit de basis verdrongen, maar in FIFA 14 nog steeds goed voor een totaalwaardering van 84.

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart in FIFA 14. © EAOok Rafael van der Vaart is nooit zeker van een basisplaats bij Oranje, maar in FIFA 14 krijgt de HSV-aanvoerder een waardering van 83. Daarmee kan hij zich in het spel meten met Gerrard en David Villa. Een voordeel is tevens dat je het gezeur van Sabia en Sylvie er in FIFA niet bij krijgt.

Clarence Seedorf

Clarence Seedorf in FIFA 14. © EADe meest bijzondere naam in dit overzichtje. Het huwelijk tussen Seedorf en Oranje is ongeveer net zo goed als dat van Rafael en Sylvie. De 37-jarige middenvelder bouwt zijn carrière inmiddels af bij het Braziliaanse Botafogo. Hij is in FIFA 14 echter nog steeds goed voor een rating van 82!

Michel Vorm

Michel Vorm in FIFA 14. © EAJep, de nummer tien op de lijst is een doelbewaker. Vorm doet het dan ook uitstekend bij Swansea City en krijgt in FIFA 14 een rating van 81.

En dan…

Vanaf Michel Vorm duiken we onder de 80 punten. Zo krijgen voetballers als Nigel de Jong, Ibrahim Afellay en Kevin Strootman allemaal een gemiddeld puntenaantal van 79 toegewezen. We moeten even zoeken tot we bij onze veelbesproken Oranje-defensie terechtkomen: Daley Blind krijgt een waardering van 73, Bruno Martins Indi 72, Stefan de Vrij 76 en Daryl Janmaat 74. Voordat we echter te pessimistisch worden: het is maar een spelletje! Dat vanaf morgen in de winkels ligt trouwens.

ook interessant

Als het aan René van der Gijp ligt, maakt hij zijn laatste reeks van VI Oranje met Johan...

De dochter van Feyenoord-trainer Jean-Paul van Gastel maakte gisteren een indrukwekkende entree op haar eindexamengala. Bobbi van Gastel werd...

Een triest bericht uit Frankrijk, waar een Noord-Ierse voetbalfan is overleden na een val van zo’n 8 meter,...

We kijken altijd vreemd op als een goede voetballer China boven een Europese competitie verkiest, maarja: als je...

Quincy Promes heeft dit weekend voor het eerst iets van zich laten horen, nadat hij betrokken zou zijn...

Bayern-coach Pep Guardiola werd dit weekend gevraagd naar de WK-loting. De Catalaan liet zich zeer lovend uit over...