Search
Close this search box.

Hoe creëer ik de ultieme mancave?

Een ‘mancave’, is voor veel mannen toch wel het hoogst haalbare op het gebied van huis, tuin en interieur. Eigenlijk een beetje het mannelijke equivalent van een inloopkast; iedereen wil het hebben, maar eigenlijk heb je er nooit ruimte voor. Deze ruimte moet je er dan maar voor maken, dat gaat nogal eens ten koste van een kelder of een garage maar is de moeite uiteraard driedubbel en dwars waard. Heb je geen kelder of garage of ruimte over? Dan bouw je toch lekker je woonkamer om tot mancave! Omdat we het inrichten normaal gesproken liever aan onze vrouw overlaten en dat in dit geval uit den boze is, zal ik jullie met deze tips proberen een voorzetje op maat te geven!

Industrieel en rauw
Een mancave moet stoer zijn, dat lijkt me duidelijk. Door te kiezen voor lekker rauwe en industriële meubels en accessoires creëer je een stoere inrichting. Bijvoorbeeld een rauwe leren bank die eruit ziet alsof hij al jaren gebruikt wordt. Ook een paar stoere metalen barkrukken voor aan de bar is een must in een mancave (een mancave zonder bar is geen echte mancave).

De bar
Nu we het toch over de bar hebben, bij een beetje mancave is die natuurlijk prominent in de ruimte aanwezig. Dit is namelijk de plek waar jij en je maten in het weekend (of door de weeks) van jullie vriendinnen ontkomen en rustig een goudgele rakker soldaat maken. Je kunt een bar laten installeren maar als je echt de vent in je los wilt laten kun je ook proberen je eigen bar te bouwen, van steigerhout bijvoorbeeld.

Verlichting
Voor een degelijke mancave heb je degelijke lampen nodig. Kies bijvoorbeeld voor robuuste industriële lampen als je voor de rauwe look wilt gaan. Vloerlampen, hanglampen en tafellampen zijn samen met je vrienden en de alcohol de belangrijkste sfeerbepalers in een mancave. Kies de lampen dus zorgvuldig uit zodat het er zonder een drankje ook nog sfeervol kan zijn.

Entertainment
Je kunt wel een beetje zuipen en kaarten in je mancave, maar hetgeen wat een echte mancave vaak kenmerkt is een overvloed aan entertainment en grote jongens speelgoed zodat jij en je vrienden zich nooit hoeven te vervelen! Denk aan een pooltafel, voetbaltafel en een old school flipperkast. Vergeet natuurlijk niet om een dik scherm aan te schaffen zodat jij op een Xbox One of PS4 jouw vrienden in kunt maken Met dit scherm kun je uiteraard ook lekker creatief bezig zijn en bijvoorbeeld het scherm inbouwen.

Uiteindelijk is dit ook maar een kleine greep uit de oneindige mogelijkheden die er zijn voor een mancave. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een classy mancave of een hyper moderne mancave. De mogelijkheden zijn eindeloos, hopelijk heb ik je wel kunnen porren om die mouwen eens op te stropen en iets te doen met die lege zolder, garage, kelder of logeerkamer. Maak er eens iets vets van, schakel wat vrienden in en je hebt binnen no time een eigen gloednieuwe grot.

ook interessant

Hij is de laatste maanden de grote ster, maar toch hoeven geïnteresseerde clubs niet veel moeite te doen...

Een scheiding komt in de voetbalwereld bijna net zo vaak voor als een miljoenentransfer. Trainers zijn daarin geen...

Georginio Wijnaldum: vliegensvlugge middenvelder, goalgetter en… magiër? De kersverse Liverpool-aankoop doet iedereen versteld staan door op de training...

Tijdens een onder-de-21-toernooi scoort Alexandre Coeff, een naam om te onthouden dus, een prachtig doelpunt door middel van...

Manchester United heeft zojuist via Twitter bekendgemaakt dat Louis van Gaal per komend seizoen manager is bij de...

In een interview met Telesport laat Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, vandaag weten dat hij Oranje...