Search
Close this search box.
Robinho keert terug op het voetbalveld

Hij verkrachtte een vrouw, maar keert toch terug op de Europese velden

Steeds als je denkt dat het niet gekker kan in de voetbalwereld, word je toch weer verrast. Robinho, door het Italiaanse gerechtshof veroordeeld voor groepsverkrachting, is binnenkort weer op het voetbalveld te bewonderen.

De Braziliaan vergreep zich in 2013 met vijf anderen aan een Albanees meisje in een nachtclub. Robinho werd schuldig bevonden en tot negen jaar cel veroordeeld. Daar laat hij het niet bij zitten: de aanvaller gaat in beroep tegen de uitspraak.

Dat kan jaren duren en tot die tijd is Robinho vrij om te staan en gaan waar hij wil. Zo zijn er nog altijd Europese clubs die de dribbelaar willen inlijven. Zoals het Turkse Sivasspor, dat de komst van Robinho trots op zijn officiële website meldt.

Het juridische team van Robinho pleit op Instagram voor de onschuld van de 100-voudig Braziliaans international. “Hij heeft al verklaard onschuldig te zijn”, valt er te lezen. “Hij had er helemaal niets mee te maken en wij nemen de nodige juridische stappen na zijn eerste veroordeling.”

ook interessant

Als we de Argentijnse media moeten geloven is de kans groot dat Diego Maradona weer gaat voetballen. Volgens...

Sinds Cristiano Ronaldo brak met zijn oude liefde Irina Shayk zou hij een leger aan topmodellen, playmates én...

Christian Eriksen laat al in de eerste weken bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur van zich horen. De...

Landenvoetbal is vermakelijk, maar het échte voetbal wordt natuurlijk bij de clubs gespeeld. Die-hard Eredivisie-fans zullen weer blij...

Ahmed Hussein Abdelhamid Hossam, beter bekend als Mido, laat de wereld weer van zich horen, via Twitter welteverstaan....

Bij ieder schaatsevenement is hij niet van je scherm af te slaan en ook bij De Wereld Draait...