Search
Close this search box.
Robinho keert terug op het voetbalveld

Hij verkrachtte een vrouw, maar keert toch terug op de Europese velden

Steeds als je denkt dat het niet gekker kan in de voetbalwereld, word je toch weer verrast. Robinho, door het Italiaanse gerechtshof veroordeeld voor groepsverkrachting, is binnenkort weer op het voetbalveld te bewonderen.

De Braziliaan vergreep zich in 2013 met vijf anderen aan een Albanees meisje in een nachtclub. Robinho werd schuldig bevonden en tot negen jaar cel veroordeeld. Daar laat hij het niet bij zitten: de aanvaller gaat in beroep tegen de uitspraak.

Dat kan jaren duren en tot die tijd is Robinho vrij om te staan en gaan waar hij wil. Zo zijn er nog altijd Europese clubs die de dribbelaar willen inlijven. Zoals het Turkse Sivasspor, dat de komst van Robinho trots op zijn officiële website meldt.

Het juridische team van Robinho pleit op Instagram voor de onschuld van de 100-voudig Braziliaans international. “Hij heeft al verklaard onschuldig te zijn”, valt er te lezen. “Hij had er helemaal niets mee te maken en wij nemen de nodige juridische stappen na zijn eerste veroordeling.”

ook interessant

Ons Guus zit nog steeds bij Anzhi en zal de komende wedstrijden waarschijnlijk op de tribune moeten bekijken...

De wedstrijd is gespeeld. Terwijl de andere kanshebbers gelijkspeelden maakte PSV en Ajax er een spannende pot van....

Ze doen nota bene zelf mee, maar in de Verenigde Staten heeft men weinig op met het WK...

Net als vorig jaar is Ajax uitgeroepen tot sportiefste club van de eredivisie. De kampioen prolongeerde de Fair...

De chick van Graziano Pellè zal trots geweest zijn op haar vriendje gisteravond. De spits van Italië maakte...

We weten al langer dat Rick Karsdorp mazzel heeft met zijn appetijtelijke vriendinnetje, maar Astrid Lentini laat geen mogelijkheid...