Search
Close this search box.
Jaap Stam

‘Hiddink wil ook Jaap Stam’

Het is inmiddels wel zo goed als duidelijk dat Guus Hiddink na het WK 2014 Louis van Gaal opvolgt als bondscoach bij de KNVB.

Hiddink, eerder in de jaren negentig ook al bondscoach van Oranje is ook al druk bezig om verschillende oud-spelers aan zich te binden als assistent. Danny Blind, huidige assistent van Louis van Gaal blijft ook na het WK aan als assistent.

Gisteren werd bekend dat Hiddink graag ook Ruud van Nistelrooy aan zijn technische staf toevoegt. Vandaag werd duidelijk dat ook Jaap Stam op de nominatie staat om Hiddink na het WK te gaan assisteren.

Stam speelde van 1996 tot 2004 zelf voor het Nederlands elftal en kwam in die periode tot 67 interlands. Hij speelde in die tijd voor onder meer PSV, Manchester United en Lazio Roma.

Momenteel werkt Stam als assistent-trainer vooral met de verdedigers van Ajax, de club waar hij zijn profcarrière beëindigde. Volgens het Algemeen Dagblad kan hij in die huidige functie ook op parttime basis bij Oranje gaan werken.

Stam staat echter ook in de belangstelling van AC Milan, waar Seedorf sinds vorige maand de scepter zwaait. Hiddink en de KNVB hebben nog niet met de 41-jarige Stam gesproken.

ook interessant

De fans van Barcelona waren zaterdagavond uiteraard ontzettend teleurgesteld na het mislopen van de titel. De reactie van...

Ola John gaat zijn voetballoopbaan hoogstwaarschijnlijk voortzetten bij Ajax. De Nederlandse aanvaller mag van zijn club Benfica verhuurd...

Ze timmert aan de weg als hockeyer en heeft een bekende geliefde. Feyenoorder Marcus Holmgren Pedersen is de...

Topsprinter Usain Bolt moet één van zijn negen gouden Olympische medailles inleveren, dat maakt de IOC vandaag bekend....

Het gaat goed met Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits heeft het perfect naar zijn zin bij PSG en...

Dirk Kuyt had een groot aandeel in de landstitel van Feyenoord, dat staat vast. Het neemt niet weg...