Search
Close this search box.
De Nederlandse wortels van Marco Asensio

Het treurige Nederlandse verleden van Marco Asensio

Marco Asensio leek het zoveelste irritante juichgebaar te maken toen hij woensdag de 1-2 tegen Ajax binnentikte. Maar niets is minder waar: de middenvelder imiteerde het smeren van een broodje pindakaas, zo liet hij na afloop op Twitter weten. Een verwijzing naar zijn Nederlandse roots.

Maar dat Nederlandse verleden van Asensio is doorspekt met verdriet. Het Real Madrid-talent verloor zijn Rotterdamse moeder op 15-jarige leeftijd, aan de gevolgen van kanker. Niet dat Asensio in zijn jeugd veel van Nederland heeft meegekregen. Hij werd geboren op Mallorca en woonde zijn hele leven in Spanje, het land van zijn vader. Op zijn 16e tekende hij zijn eerste contract bij Real Madrid en vier jaar later maakte hij zijn debuut in het eerste elftal.

Asensio is vooral een Spanjaard, maar dat weerhield ex-bondscoach Danny Blind er niet van hem te polsen voor het Nederlands elftal. Het was in de periode dat Oranje op sterven na dood was en op het punt stond het EK 2016 te missen. Niet geheel verrassend kreeg Blind een keihard ‘nee’ te horen van Asensio. “Ik ben erg dankbaar voor de belangstelling, maar ik richt mij voorlopig op Spanje”, verklaarde hij aan de Spaanse sportkrant AS. “Ik ben altijd in Spanje geweest en ik weet dat ze vertrouwen in me hebben, maar je weet het nooit.”

Toch is Asensio zijn Nederlandse roots niet helemaal vergeten. Dat bleek uit zijn opvallende juichgebaar, maar ook toen hij zijn oma deze week ontmoette. Oma Willemsen spreekt geen Spaans en keuvelt in het Nederlands tegen haar kleinzoon. En dan blijkt Marco toch wat Nederlands te spreken. Mooie beelden.

https://twitter.com/realftmadrid/status/1096138204015661058

 

 

ook interessant

Het gokken in een online casino wordt steeds populairder. Ook het gokken op sportwedstrijden is sinds de laatste...

Als je dacht dat Ireen Wüst en Sven Kramer zwemmen in het geld, kom je van een koude...

Jack van Gelder is toch niet helemaal vergroeid met de NOS, zo bleek gisteren. De kale verslaggever gaat vanaf...

Vele fans bezochten afgelopen week de Open Dag van Ajax. Zo ook deze fan (vanaf 1.15), die speciaal...

Onze Dirk Kuyt bracht Fenerbahçe het kampioenschap. Dat moest gevierd worden, dachten een hoop Turkse supporters in Rotterdam....

Duizenden gamers hebben FIFA 15 inmiddels in hun armen gesloten. Maar zoals het een echte FIFA-game betaamt, kent...