Search
Close this search box.
Het leven van de professionele voetbalgokker

Het leven van de professionele voetbalgokker

Terwijl de doorsnee man van 9 tot 5 aan het werk is op kantoor om ‘s avonds eindelijk in de zetel te mogen wegzakken om het voetbal te volgen, of als hij geluk heeft naar een live match te gaan, hoeft deze man de hele dag aan niet anders te denken dan voetbal. Hij heeft geen baas waaraan hij moet rapporteren (al zal de vrouw des huizes wel meer dan een oogje houden op zijn inkomsten), hij leeft op het ritme van de grote toernooien, en die match vanavond is zijn werk. Hij is de professionele voetbalgokker.

De lucky 3

Het klinkt als een erg glamoureus en ontspannen bestaan, maar in werkelijkheid slaagt volgens een rondvraag van BleacherReport minder dan 3% van de gebeten sportgokkers erin volledig professioneel te gaan gokken. De overige 97% gaat nog steeds plichtsgetrouw van 9 tot 5 naar het werk. Voor wie er wel het brood mee op de plank haalt, gaat aan elke gok urenlang onderzoek en rekenwerk vooraf. Zij bouwen statistische modellen en leggen contacten met managers, op zoek naar de beste winstkansen en dat stukje insider informatie dat hen een streepje voor kan geven. Sommige professionele gokkers gaan hier zo ver in, dat ze haast geen leven meer hebben naast het werk, anderen zijn zo succesvol dat ze mensen kunnen aannemen om het vervelende werk voor hen te doen.

Met het oog op de winst

Daarbij staat de gokmarkt niet stil. Zoals overal doen er zich nieuwe ontwikkelingen voor, die nieuwe kansen kunnen creëren als je ze maar op tijd ontdekt. Zo is momenteel de binaire opties strategie populair, een manier van gokken die zijn inspiratie haalde op de beurs. De risico’s van het vak zijn groot, maar wanneer zij dit allemaal kunnen samenbrengen, is de beloning nog groter. De meeste succesvolle gokkers hebben een winstmarge van om en bij de 3 à 4%, maar kleine percentage wordt gemakkelijk een groot bedrag wanneer je speelt met 50.000 euro inzet per match. Het spelen met zulke bedragen is natuurlijk wel alleen voor de professionals weggelegd, en zonder kennis van zaken begin je er beter helemaal niet aan. Al is het natuurlijk verleidelijk je dagen volledig met voetbal te vullen.

ook interessant

Er wacht Ghana vanavond een belangrijke wedstrijd tegen Portugal, maar het team maakt op zijn zachtst gezegd geen...

Rico Verhoeven is in een paar jaar tijd een bekende Nederlander geworden. De kickbokser is momenteel wereldkampioen bij...

Met 323 doelpunten is Raúl met afstand de meest productieve Real Madrid-spits ooit. Na zijn vertrek bij de...

Maanden leefde je naar dit moment, iedere week zat je trouw op het stoeltje te kijken, met regelmatig...

Pikante quotes van Christie Bokma, de geschoffeerde ex van Rafael van der Vaart. Mevrouw werd twee weken geleden...

AC Milan leek gisteravond tegen Bologna weer eens op een zielloze 0-0 af te stevenen. Gelukkig voor de...