Search
Close this search box.
Huis van Johan Derksen

Het dikke huis van Johan Derksen in pitoresk Grolloo

Hij moet elke week een flink eind op en neer voor zijn tv-optredens, want het huis van Johan Derksen staat in Grolloo! Vaste kijkers van Veronica Inside weten dat Johan uren kan praten over zijn geliefde Drenthe. Dankzij de vele tonnen die John de Mol overmaakt voor zijn gezeur, kon hij daar in 2017 een prachtige woonboerderij aanschaffen.  

Huis Johan Derksen
© Bekende Buren

Dat is trouwens niet het eerste huis van de voetbalanalist in Drenthe, want hij was sinds juni 2014 al in het bezit van een weekendhuisje in Grolloo. Dat schafte hij toentertijd aan voor 150.000 euro. Voor de woonboerderij betaalde hij een stuk meer: 360.000 euro. Valt best mee zou je denken, maar dan zit je wel in een omgeving waar werkelijk niks te beleven valt.

Dat vindt Johan prima, al vertelt hij in de VARA-gids dat hij zelfs in de verlaten provincie niet met rust gelaten wordt: “De toeristen zijn schaamteloos. Drie keer per dag bellen er mensen aan: ‘ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen'”.

Wat details over Johan’s opknapboerderijtje: op 240 vierkante meter oppervlakte heeft hij vijf kamers, waarvan drie slaapkamers en twee badkamers. De tuin ligt op het zuidwesten en is voorzien van grote schuur. Niet geheel toevallig bevindt de woonboerderij zich recht tegenover de stamkroeg van Cuby and The Blizzards, de bluesgroep waar Derksen in de jaren 90 manager van was.

Het oog van Johan was eerst gevallen op een ander pand in Grolloo (mét zwembad), maar toen bleek zijn droomhuis óók te koop te staan. Daarom tikte de zeiksnor nog eens 45.000 euro af om van de koop van het andere huis af te komen. De 3,5 ton voor de woonboerderij betaalde hij handjecontantje. Oordeel zelf: zie jij Johan hier al zitten, Americana luisterend met sigaar in zijn hand?

Het huis van Derksen
© Bekende Buren
Huis Derksen in Grollo
© Bekende Buren

ook interessant

Waar woont Frenkie? Een kijkje naar het huis van Frenkie de Jong in Barcelona, Amsterdam én Arkel....

Het is voor velen de ultieme droom: een zwembad in eigen tuin, waar je na afloop van een...

Donny van de Beek is een gewone jongen. Geen strandhuis op Mallorca voor de begeerde middenvelder, nee, Donny...

De dochter van Linda de Mol gaat studeren en dan is het hoog tijd om op kamers te...

Niemand vindt thuiszitten leuk. Maar ja: als je tuin zo groot is dat je er een voetbaltoernooi kunt...

De aanwezigheid van een beetje groen kan een mens ontzettend goed doen. De aanwezigheid van planten maakt ons...