Search
Close this search box.

Alles wat je moet weten over Henk Dissel!

Met diverse hits op zijn naam is Henk Dissel de laatste jaren uitgegroeid tot een succesvol artiest in Nederland. Hij haalde een gouden plaat, miljoenen streams op Spotify en stond diverse keren in de Top 100. Een mooi moment om eens in het leven van Henk Dissel te duiken!

Alles over Henk Dissel

Leeftijd en achtergrond

Henk Dissel is op 21 februari 1991 geboren in Zeist, een stad in de provincie Utrecht. De zanger is op dit moment 33 jaar oud. Vanaf jonge leeftijd was Henk er al van overtuigd dat hij graag zanger wilde worden. Hij beproefde zijn geluk in diverse talentenjachten. “Al mijn schoolagenda’s waren volgeplakt met de artiesten van toen”, vertelde hij aan RTV Utrecht. Vooral Elvis Presley en René Froger waren zijn idolen. In een schoolmusical mocht Henk ooit een nummer van Elvis zingen. In wit pak, met laarzen geleend van zijn oma.

Henk Dissel opleiding

School zelf was niet helemaal weggelegd voor Henk. Op de basisschool kreeg hij al langer bijles en in groep 8 bleef hij zitten. Toch vond hij dat op dat moment geen enkel probleem. “Toen mocht ik nog een keer de eindmusical doen!” Waar zijn dromen op die school nog werden gewaardeerd, ging het op de middelbare school een stuk lastiger. Voor de meeste vakken was hij niet gemotiveerd, waardoor hij zelfs vijf keer geschorst is geweest. “Ik kwam daar aan met een houding van: ik kom hier alleen om Engels en Nederlands te leren. Ik hoef geen geschiedenis te weten en ik hoef niet te rekenen, want ik ga zingen.”

Gestopt met school en platencontract

Zijn deelname aan de talentenjacht van TROS sterren.nl Academy was zijn redding. Henk Dissel behaalde daarin de tweede plek en kreeg een platencontract aangeboden. Die kans greep hij met beide handen aan en Henk wilde stoppen met school. Hij was nog geen achttien en dus wel leerplichtig, maar hij kreeg toestemming van de burgemeester, omdat Henk al een contract had getekend en er in hem een groot artiest schuilging. Tijdens de talentenjacht imponeerde Henk met het nummer 10 seconden later, maar zijn eerste echte hit was een jaar later in 2009: Ik wil jou. Daarmee kwam hij voor het eerst in de Top 100 te staan.

Daarna bracht hij nog meer dan tien nummers uit die uiteindelijk in de Top 100 terechtkwamen. Het nummer Een bom is misschien wel zijn bekendste liedje, maar de hoogste notering behaalde hij met Jij en Ik. Die kwam op nummer 17 in de Top 100. In 2012 trad Henk Dissel op in de halftimeshow van de concertreeks Toppers in Concert. Dat gaf zijn loopbaan een enorme boost en inmiddels trekt Henk zelf volle zalen. Zo heeft hij weleens in een volgepakt AFAS LIFE gestaan. Maar niet getreurd, Henk Dissel is ook te boeken voor kleinere feestjes. Voor een optreden van een halfuur betaal je zo’n 2500 euro. Heeft-ie goed voor mekaar, die Henk!

Burn-out

Toch probeert Henk het wel iets rustiger aan te doen. Een aantal jaar geleden ging hij namelijk onderdoor aan zijn eigen succes. De vele optredens en stress die daarbij kwam kijken, zorgden ervoor dat hij een burn-out kreeg. “Er sloeg een soort angst bij mij naar binnen”, vertelde hij in gesprek met Shownieuws. “Heel veel mensen weten het niet, maar ik durfde het podium niet meer op, ging de studio niet meer in, ik wilde niet eens meer zingen! Ik wilde er niet aan toe geven en ben maar doorgegaan, alleen op een gegeven moment loop je tegen een muur aan en dan houdt het op. Ik ben daar heel erg van geschrokken.”

“Ik zat op een gegeven moment in tranen bij mijn management, ik wist niet wat ik moest doen. Ik wilde niet meer.” Inmiddels is Henk Dissel weer helemaal de oude. Hij begon met sporten, ging weer naar zanglessen en heeft heel veel gesprekken gehad over zijn angsten. “Ik hoop nog heel lang te kunnen zingen, dat mijn stem goed blijft en dat ik de mensen kan blijven vermaken.”

De vriendin van Henk Dissel

Henk Dissel heeft een relatie met Sanne Hooijer. Sanne is zeven jaar jonger dan Henk en werkt als kapster. Daarnaast heeft ze een eigen nagelstudio in de kledingwinkel van haar moeder in IJsselstein. Henk en Sanne wonen samen in Zeist. Eind 2023 maakte het koppel bekend een kind te verwachten.

Sanne Hooijer is de vriendin van Henk Dissel

ook interessant

Dirk Kuyt is de hoofdrolspeler in de nieuwste reclame van de Donald Duck. De blonde aanvaller van Fenerbahçe...

Het is kennelijk weer die tijd van het jaar, want we struikelen over het ene na het andere...

Voetbalminnend Zuid-Amerika staat er weer goed op vandaag. We penden zojuist al over dit gruwelijke incident, maar gaan...

Ajax heeft vrijdag voor het eerst het nieuwe uittenue laten zien. De Amsterdammers zijn volgend seizoen te zien...

Een WK voetbal betekent dat de beste voetballers ter wereld zich verzamelen, maar ook dat de mooiste vrouwen...

Het leek zo’n moment waarop we een arrogante superster in een ander daglicht zagen. Cristiano Ronaldo zou namelijk...