Search
Close this search box.

Alles over succesvolle ondernemer Henk de Vries (Bulldog)

Henk de Vries is ondernemer in hart en nieren. Jarenlang streed hij voor de legalisatie van cannabis en daar is hij vervolgens slim op ingesprongen. Met zijn bedrijf bouwde hij zijn eigen imperium met een coffeeshopketen, energiedrankjes, cafés en hotels. Daarmee mag hij zich lid van de Quote500 noemen. In dit artikel lees je alles over Henk de Vries.

Henk de Vries oprichter van The Bulldog

Waar we Henk de Vries natuurlijk allemaal van kennen, is van zijn bedrijf The Bulldog. De Vries was een van de grootste cannabisondernemers van Nederland. In 1970 nam hij een seksshop op de Wallen over van zijn vader. Die toverde hij om in een coffeeshop. Al snel groeide zijn onderneming uit tot een van de bekendste coffeeshop-ketens van Nederland. Maar Henk is een ondernemer in hart en nieren, waardoor The Bulldog zich op veel meer fronten ontwikkelde.

Henk de Vries oprichter van The Bulldog

The Bulldog werd niet zomaar een bedrijf, maar een begrip in Nederland. Een onderneming die zich op van alles en nog wat richtte. Zo begon Henk met de productie van vloeitjes, startte hij een videotheek onder de naam van The Bulldog, begon hij met het produceren van energiedrankjes en opende het diverse horecagelegenheden, van hotels tot cafés.

Met het bezitten van vijf coffeeshops, drie cafés, een bar, een hotel en drie kleding- en souvenirshops, was Henk de Vries nog niet tevreden. Daarom breidde hij ook uit naar het buitenland. Inmiddels heeft hij The Bulldog-vestigingen in Canada, Spanje, Italië en op Aruba.

Leeftijd Henk de Vries

Henk de Vries werd in 1950 geboren in Amsterdam. Dat betekent dat hij op dit moment 73 jaar oud is. Van jongs af aan zat Henk de Vries al in het alternatieve circuit. Hij vertelde op dertienjarige leeftijd al hasj en wiet te verkopen op de Zeedijk. “Ik was een teringlijertje”, vertelde De Vries in een interview met Quote. “Ik was de eerste gedoogde dealer van Nederland.” Hij verkocht wiet in luciferdoosjes en reed daarmee naar festivals om ze te verkopen. Vanaf jonge leeftijd zat de ondernemersgeest er dus al in bij Henk de Vries.

Henk de Vries is samen met Connie Breukhoven

De vrouw van Henk de Vries

Henk de Vries is op dit moment samen met Connie Witteman, een Nederlandse zangeres. De twee kregen in 2021 een relatie. Misschien ken je haar beter onder de naam Connie Breukhoven, zoals ze heette in de tijd dat ze samen was met haar ex-man. Daarmee neemt Henk de Vries afscheid van een treurige periode in zijn leven. In 2018 overleed namelijk de vrouw waarmee hij een groot deel van zijn leven deelde.

Henk de Vries heeft relatie met Connie Witteman

Connie en Henk kennen elkaar al meer dan 35 jaar en hadden altijd een vriendschappelijke relatie. “We zijn een keer met elkaar gaan eten, eerst nog met gezamenlijke vrienden erbij”, vertelde Connie aan de Privé. “En dat hebben we daarna nog een paar keer met z’n tweeën gedaan. Toen kwam het plan samen met vakantie te gaan, een ruime week Curaçao. Dat was heerlijk en daar hebben we besloten eindelijk, alsnog, voor elkaar te gaan nu we beiden alleen zijn.”

De dochter van Henk de Vries

Henk de Jong heeft ook een dochter overgehouden aan zijn overleden vrouw. Zijn dochter heet Ruby de Vries. Zij is verantwoordelijk voor de cafés en coffeeshops van The Bulldog in Amsterdam. Zij is de grondlegger van de samenwerking tussen High Cuisine en The Bulldog. “Mijn belangrijkste taak is om de bedrijfsfilosofie intact te houden. Wij willen de huiskamer zijn waar iedereen welkom is, ongeacht je kleur, geloof of herkomst.”

Ruby de Vries is de dochter van Henk de Vries

Het vermogen van Henk de Vries

Met alle bedrijvigheid heeft Henk de Vries het ook financieel uitstekend voor elkaar. Niet voor niets staat hij in de Quote500, de lijst met de rijkste mensen in Nederland. En zijn vermogen blijft maar stijgen. In 2018 was zijn vermogen nog 100 miljoen, een jaar later 105 miljoen, in 2020 110 miljoen, een jaar later weer tien miljoen extra en de laatste cijfers zijn van 2022. Toen had Henk de Vries een vermogen van 125 miljoen euro.

Henk de Vries heeft een vermogen van 125 miljoen euro

Rechtszaken

Dit ‘teringlijertje’ zoekt dus graag de grenzen op. En soms gaat hij daaroverheen. Zo heeft hij al meermaals rechtszaken aan zijn broek gehad. Bijvoorbeeld in 2010, toen hij zijn energiedrank uit de schappen moest halen omdat het te veel leek op Red Bull. Na het hoger beroep werd The Bulldog echter toch in het gelijk gesteld. Of toen de coffeeshops nabij het Leidseplein in 2013 moesten sluiten, omdat ze te dicht bij een school in de buurt zaten. Later bleek de gemeente een rekenfout te hebben gemaakt.

Tussendoor heeft The Bulldog ook het logo aan moeten passen. De rechter besloot dat het te veel leek op het Bulldog stripfiguur van Walt Disney. Zelf heeft De Vries ook weleens voor de rechter moeten verschijnen. Sterker nog, hij heeft ook in de gevangenis gezeten. Hij had 100 kilo wiet gesmokkeld en moest daarvoor brommen. “Ze hadden daar oude, grijze, koude cellen. Vooral in de winter was het een hel.”

ook interessant

Heeft Nederland het nou goed of slecht getroffen bij de WK-loting, waar het Spanje, Australië en Chili treft?...

Oké, oké: dit is waarschijnlijk geen bewussie, maar het is wel duidelijk dat Memphis Depay nog niet veel indruk...

Het Europees kampioenschap voetbal is pas net voorbij, maar het gaat alweer over wie de nieuwe bondscoach wordt....

Cristiano Ronaldo’s eigen standbeeld op zijn geboorteplaats Madeira – waarbij vooral één lichaamsdeel opvalt – viel gisteren ten prooi aan een stel grapjassen. De...

De geweldige bevlogenheid van Atletico Madrid-coach Diego Simeone ligt ook uitstekend bij de dames. We zagen de Argentijn –...

Ook zijn vader was in het verleden professioneel schaatser. Maak kennis met Marcel Scheperkamp, de vader van Merijn...