Search
Close this search box.
Corona FC Twente

Helft eredivisie maakt gebruik van investeerders

Minimaal negen van de achttien clubs is de eredivisie maakt bij transfers gebruik van externe geldschieters. Zij maken, met gebruik van de zogenaamde spelersfondsen, de komst van (te) dure voetballers mogelijk.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. FC Groningen, FC Twente, Feyenoord, PEC Zwolle, FC Utrecht, Heracles en Cambuur hebben een dergelijk fonds. Roda JC spreekt niet van een fonds, maar doet een beroep op zes investeerders die anoniem willen blijven. NEC leunt eveneens op een groep geldschieters, onder wie miljardair Marcel Boekhoorn.

Bij Twente is het onder andere gebruikt voor Corona en Gutierrez en bij PEC Zwolle voor Klich en Mokotjo. Groningen haalde de laatste jaren regelmatig goede spelers als Luis Suarez en Dusan Tadic naar het Noorden dankzij zo’n fonds.

ook interessant

Riechedly Bazoer verruilde PSV in 2012 voor Ajax, maar liet Eindhoven niet voorgoed achter zich. Zijn mooie vriendinnetje Annabel...

Het nieuwe seizoen van de Premier League zit er weer aan te komen. Het seizoen van 2020 /...

Wat hebben Cristiano Ronaldo en dr. Phil gemeen? Waarschijnlijk bijzonder weinig, behalve dan dat ze precies evenveel geld...

Barcelona heeft een nieuwe sponsordeal met Intel Inside. Dat is opzich niet zo interessant, maar wel opmerkelijk is...

Elke Songfestival-fan zit vanavond voor de buis om Waylon te zien shinen op het muziekspektakel. Hoog tijd om...

We schrijven het jaar 2014. Frank de Boer werd voor de vierde keer op rij kampioen met Ajax....