Search
Close this search box.
Rachid Finge is de vriend van Amber Brantsen

De vriend van Amber Brantsen, het nieuwe gezicht van de Formule 1

Het spookt vast door je gedachten als je de Formule 1 opzet: heeft de charmante Amber Brantsen een vriend? Slecht nieuws als je op een Tinder-match hoopte, want ja: die heeft ze. Rachid Finge is de vriend van Amber Brantsen. Hij was een collega-nieuwslezer, maar is sinds 2016 in dienst van Google. 

Vriend Amber Brantsen
© Instagram

Amber was sinds 2015 werkzaam voor de publieke omroep, en werkt al sinds 2012 als nieuwslezeres voor radio en televisie. De 32-jarige schone heeft er dus een behoorlijke carrière opzitten. Ze werd afgelopen jaar gevraagd door Viaplay om de Formule 1 te presenteren.

Rachid en Amber kennen elkaar van 3FM, waar dj Frank van der Lende hun relatie per ongeluk bekendmaakte. De twee zijn al negen jaar samen en werden afgelopen jaar ouders van dochtertje Taylor.

Vriend van Amber Brantsen maakte haar Formule 1-verslaafd

De vriend van Amber Brantsen was trouwens de voornaamste reden dat Amber verslingerd raakte aan de Formule 1. “Je kunt op zondag twee dingen doen: een boek gaan lezen of meekijken”, vertelt ze aan Televizier. “Hij is al zijn hele leven fan en dan krijg je ook de verhalen mee. Je kijkt niet alleen naar auto’s die rondjes rijden, maar je komt ook veel te weten over de geschiedenis en dan wordt het fascinerend.”

Het circuit kent voor Amber dus geen geheimen; bij de NOS maakte ze ook al jaren een podcast over de F1. “Het zit ook een beetje in de familie. Mijn oom is autosportjournalist dus thuis werd er ook Formule I en motorsport gekeken.”

Door Amber aan te trekken wilde Viaplay een wat meer kritische koers varen (vergeleken met de Max-feestjes die altijd bij Ziggo werden gevierd). Of de kijker daar op zit te wachten moet dit seizoen blijken.

Heeft Amber Brantsen een vriend?
© NPO
Heeft Amber Brantsen een vriend?
© Instagram
Heeft Amber Brantsen een vriend?
© NPO
Heeft Amber Brantsen een vriend?
© Instagram
Heeft Amber Brantsen een vriend?
© NPO
Heeft Amber Brantsen een vriend?
© Instagram

ook interessant

Het is het gesprek van de dag, althans: in Engeland en Nederland. De vallende Louis van Gaal gaat...

84 dagen heeft Frank de Boer het volgehouden als trainer van Internazionale. Da’s niet veel, maar in drie...

Ajax overwintert opnieuw niet in de Champions League, maar houdt wel een lekker bedrag over aan de korte...

Hij was de gedoodverfde winnaar van de gele trui in de openingsrit van de Tour de France, maar...

Edgar Davids had er weinig lol meer in, toen hij afgelopen week zijn derde rode kaart van het...

Een voetbalzender is meestal niet de plaats om vrouwelijk schoon te ontdekken, maar presentatrice Hélène Hendriks bracht daar...