Search
Close this search box.
Handbaldames grijpen naast goud

Handbaldames grijpen naast goud

De Nederlandse handbalsters zijn er zondagavond niet in geslaagd om Europees kampioen te worden. Noorwegen was met 30-29 te sterk.

De Noorse vrouwen zijn zo voor de derde keer op rij te sterk voor Oranje op een groot toernooi, na de winst in de WK-finale in december 2015 en de winst in de strijd om de bronzen medaille bij de Olympische Spelen in Rio.

Na beide keren vrijwel kansloos te zijn geweest, was dat vandaag totaal niet het geval. De ploeg van trainster Helle Thomsen kwam al snel op voorsprong, maar Noorwegen scoorde vervolgens vijf doelpunten op rij.

De eerste helft eindigde in 15-15. In de tweede helft liep Noorwegen steeds verder uit, maar Nederland gaf niet op en bracht de marge met nog twee minuten te gaan via Estavana Polman terug naar één (29-30).

Met nog vier seconden te gaan kreeg Oranje een enorm grote kans. Een vrije worp van Danick Snelder belandde echter op de voeten van Nycke Groot, waardoor de Nederlandse ploeg opnieuw niet wist te winnen van Noorwegen.

ook interessant

Het lijkt bijna nog moelijker om hem níet te maken, maar toch krijgt deze Zuid-Koreaanse spits het voor...

Messi’s is de beste voetballer van de wereld. En dit filmpje is van een van de beste flipbookmakers...

Net als shorttrackster Suzanne Schulting is ook de NOS niet echt lekker begonnen aan de verslaggeving van de Olympische...

Danny Wilson, vader van interim-trainer Ryan Giggs, heeft in de Engelse pers uitermate negatief uitgelaten over zijn zoon....

Er is politieke kritiek op het besluit van Vitesse om een Israëlische speler thuis te laten van trainingskamp....

Je blaas ledigen tegen de bus van de aartstrivaal, dat liet deze ADO-fan zich geen twee keer zeggen....