Search
Close this search box.
youtube op laptop

Top 10 Grootste Youtubers Van Nederland!

We kennen allemaal dat moment waarop we beseffen dat artiesten een aanzienlijk bedrag binnenharken voor een optreden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Antoon, die zoveel verdient in een halfuurtje dat je je afvraagt of hij stiekem goudklompjes op het podium gooit. Tegenwoordig lijken veel artiesten hun geld te verdienen door video’s op hun YouTube-kanaal te knallen. De ene YouTuber gooit met gamevideo’s, de ander met make-up tutorials, en er is er zelfs een die uitdagende opdrachten doet. Hoe groot zijn de Nederlandse YouTube-kanalen eigenlijk en hoeveel abonnees hebben ze? Wij gingen op onderzoek uit, tussen het lachen door natuurlijk!

Dit zijn de grootste YouTube kanalen in Nederland

Inmiddels zijn er meer dan 100 Nederlandse YouTube-kanalen met meer dan 1 miljoen abonnees. Het salaris? Nou, laten we zeggen dat het niet bepaald een fooi is. Kijk maar naar Kwebbelkop – je zou er een tweede hypotheek voor kunnen nemen. De kanalen voor gamers worden goed bekeken, net als die van DJ’s en vloggers. Hier is een lijstje van de 9 grootste Nederlandse YouTube-kanalen uit 2022, met een gezonde dosis humor.

10. Gio Latooy

Met meer dan 1,3 miljoen abonnees staat de altijd enthousiaste Gio Latooy op nummer 10. Gio begon jaren geleden al met wat simpelere vlog video’s en is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de grootste youtubers van Nederland!

9. Meisje Djamila

In 2011 begon Djamila al met het plaatsen van haar zelfgeschreven liedjes op YouTube. Ze speelde gitaar als een rockster in wording. Djamila werd razend populair, maar pas echt explosief in 2013 toen ze begon met het testen van producten. Nu heeft ze 1,47 miljoen abonnees op haar kanaal. Vijf jaar later had ze al 1 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal. Inmiddels heeft ze zelfs merchandise zoals knutselpakketten en haar eigen parfum. Wie had dat gedacht?

8. Siv HD

Robbert van Eijndhoven, oftewel Siv HD, is de gamer achter dit kanaal. Vooral League of Legends-video’s sieren zijn kanaal. Je hoort Robbert commentaar geven terwijl hij de game speelt, en je kunt al zijn acties volgen met behulp van een webcam. Omdat hij zijn video’s in het Engels maakt, heeft hij ook veel internationale volgers. Met 1,79 miljoen abonnees staat hij op de 8ste plek. En wie zei dat gamen geen serieuze business is?

7. Dylan Haegens

Achter de video’s van het YouTube-kanaal van Dylan Haegens met 1,88 miljoen abonnees, zit een heel team. Zijn vriendin Marit helpt met de productie en scripts. Er is zelfs een cameraman en een animatie- en designexpert in de mix. Op dit YouTube-kanaal vind je vooral top 10 lijstjes. Elke week verschijnt er een video waar hij minstens een half miljoen views mee scoort. Alsof het maken van lijstjes het geheim is voor YouTube-succes.

6. Stuk TV

Drie vrienden – Giel, Thomas en Stefan – voeren gewaagde opdrachten uit die je via stuk.tv kunt indienen. Niets is hen te gek. Overnachten in de McDonalds, verstoppen in winkels of in 5 maanden covermodel worden, het hoort er allemaal bij. Het YouTube-kanaal is goed voor 2,58 miljoen abonnees. Wie zei er dat YouTube niet gevaarlijk kon zijn?

5. Enzo Knol

Deze oude rot in het vak werd razend populair toen hij in 2014 tijdens een stunt zijn arm brak. Sindsdien plaatst hij dagelijks twee video’s op zijn kanaal, een vlog over zijn dagelijks leven en een gamevideo. Inmiddels heeft hij 2,66 miljoen abonnees. Vaak zijn zijn video’s om te lachen, maar soms komen er ook serieuze onderwerpen aan bod, zoals pesten of gescheiden ouders. Een echte YouTube-dagboekkunstenaar!

4. NiceNienke

Dit is het meest bijzondere verhaal uit het lijstje. De OerHollandse Nienke Helthuis is in Nederland niet zo bekend als vlogger, maar in Brazilië is ze een superster. Hoe dat zo kwam? Per toeval werd ze daar razend populair toen ze een video “Trying to speak Brazilian Portuguese” online zette. Nu heeft ze bijna 3,4 miljoen abonnees, waarvan zo’n 90% uit Brazilië komt. Sommige video’s zijn in het Portugees, sommige hebben ondertiteling. Wie zei er dat taalbarrières niet te overwinnen zijn?

3. Nikkie Tutorials

Wie kent haar niet? Nikkie Tutorials is overal te vinden – op tv, bij het Songfestival en zelfs op de bank bij Ellen. Haar make-uptutorials worden nog steeds goed bekeken. Met 13,9 miljoen abonnees kun je bijna niet geloven dat ze gewoon uit Nederland komt, vooral met dat Amerikaanse accent van haar.

2. Kwebbelkop

Jordi van den Bussche, beter bekend als Kwebbelkop, geeft je een kijkje in zijn gigantische penthouse. Deze YouTuber heeft zo’n 14,9 miljoen abonnees, en als je zijn huis ziet, begrijp je waarom. Hij maakt vooral gamevideo’s, vooral Minecraft en Grand Theft Auto zijn populair. De 100 miljoen views tikte hij al aan in 2015. Misschien moet ik ook maar eens een gameverslaving ontwikkelen.

1. Jelly

Grappig weetje: Jelle van Vucht (Jelly) was ooit huisgenoot van Kwebbelkop. Ze delen niet alleen een huis, maar ook de passie voor gamen en videomaken. Met 22,7 miljoen volgers is Jelly zelfs populairder dan Kwebbelkop. Ze maken vergelijkbare gamevideo’s, maar Jelly lijkt de boventoon te voeren. En dat allemaal begonnen als huisgenoten. Het moet de beste kamergenotenervaring ooit zijn.

Zo, dat waren ze, de grootheden van de Nederlandse YouTube-scene. Wat een gekke wereld is het toch waarin we leven. En bedenk, als zij het kunnen, dan kunnen wij dat ook! Pak die camera en wie weet, zien we jouw kanaal binnenkort in de top 10!

ook interessant

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vindt dat de KNVB moet opdraaien voor de kosten van de doellijntechnologie, waar...

Inloggen op je Ziggo-account is als het vinden van de afstandsbediening – het is essentieel voor een wereld...

Werk je veel achter de computer, op kantoor of thuis? Dan is het erg belangrijk om te zorgen...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

In het tijdperk waarin technologie een verlengstuk van onszelf lijkt, is de smartphone niet meer weg te denken....

Bedrijven zien voordelen in digitaal bedrukken voor duurzaamheid en personalisatie van een verpakking. Traditionele druktechnieken zijn vaak niet...