Search
Close this search box.
De Graafschap-aanvaller 'redt' Mbokani van aanslag

De Graafschap-aanvaller ‘redt’ Mbokani van aanslag

Dieumerci Mbokani, een spits van Norwich City, was aanwezig op vliegveld Zaventem, waar twee explosieven afgingen. De Congolese aanvaller kwam ongedeerd weg, indirect door De Graafschap-huurling Nathan Kabasele.

Op het moment dat Mbokani de vertrekhal wilde binnenstappen, riep zijn vrouw hem terug. Niet lang daarna ontplofte de eerste bom. De aanvaller doet zijn verhaal in La Demière Heure: “Ik wilde eerder naar binnen.”

“Mijn vrouw zei dat ik moest wachten op Nathan Kabasele, die dezelfde vlucht moest nemen. Als ik een minuut eerder binnen was, had ik een van de slachtoffers kunnen zijn.”

Mbokani en zijn wederhelft liepen naar het Sheratonhotel om veiligheid te zoeken. “Alle gewonden liepen richting de parking. Plots stapte een Anderlecht-fan op me af. Ondanks dat hij een knieblessure had opgelopen, kwam hij me vertellen dat hij een fan van mij is. Dat raakte me diep.”

ook interessant

De grote vraag is of Jackie Groenen op dit moment een vriend heeft. Kort antwoord: ja. Alles over...

Eerder dit seizoen ontstond er wat ophef nadat PSV’er Davy Pröpper zijn broer, De Graafschap-speler Robin Pröpper, een...

Hoewel de Oranje Leeuwinnen keer op keer op heidense tijdstippen in actie komen, leeft het WK voor vrouwen...

Oké, is dit jeugdige onbezonnenheid, een doelbewuste actie of gewoon een grapje ‘gone wrong’? Een beveiligingscamera legde in...

Er zijn buiten het stadion in Belo Horizonte en in de rest van Brazilië fikse rellen uitgebroken tijdens...

Romario de Souza Faria heeft een nieuwe chick. De 48-jarige voetballer heeft een vriendin van maar liefst 29...