Search
Close this search box.
Cristiano Ronaldo op het Gouden Bal-gala van vorig jaar. © Pro Shots

Gullit presenteert vanavond Gouden Bal-gala

Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry en Lionel Messi: dat zijn de drie namen die vanavond op het FIFA-gala uitmaken wie er met de Gouden Bal naar huis gaat. Ruud Gullit mag de presentatie van het gala op zich nemen, samen met WK-loting stoeipoes Fernanda Lima.

Aangezien Messi een jaar vol blessures kende, wordt hij niet als reële kanshebber gezien voor de troffee. De strijd zal dus waarschijnlijk gaan tussen Ronaldo en Ribéry: de een bijna elke week beslissend voor Real Madrid, de ander winnaar van de Champions League met Bayern.

Er worden ook nog andere prijzen uitgereikt op het gala in Zurich, dat om 18:30 plaatsvindt. Zo maken Zlatan, Matic en Neymar uit wie de mooiste goal heeft gemaakt en zijn Alex Ferguson, Jupp Heynckes en Jürgen Klopp genomineerd voor coach van het jaar.

Naast Gullit vinden we het enige Nederlandse tintje terug bij de verkiezing van het Wereldelftal: daar bevinden Arjen Robben en Robin van Persie zich tussen de 55 kanshebbers.

ook interessant

Er zijn meerdere redenen waarom voetballers het Manchester United trainingspak zo graag dragen. Iedereen heeft wel een mening...

Opnieuw zijn er super schattige beelden van Xess Xava online gekomen. Yolanthe plaatste onderstaande video op Instagram en...

Daley Blind kan voorlopig niet meer stuk in Engeland. De speler die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Manchester...

Cristiano Ronaldo heeft elke week een nieuw liefje, maar was ooit lange tijd gelukkig met het Russische model...

Soms vragen we ons wel eens af waar voetballers al die heerlijke chicks vandaan halen. Ook de wederhelft...

Het leven van Danny Holla staat regelmatig op zijn kop. De PEC Zwolle-middenvelder hopte de afgelopen jaren van...