Search
Close this search box.
gijp-aan-het-woord-afleiding-dat-gekke-voetbal

Gijp aan het woord: “Een soort afleiding, dat gekke voetbal”

De heren van Voetbal Inside werden afgelopen week opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat René van der Gijp zijn levenspartner plotseling heeft verloren.

Johan Derksen zocht de voetbalanalist thuis op, om te vragen hoe het hem gaat. René probeert zich sterk te houden, maar is zienderogen kapot van het verlies.

De oud-voetballer woonde niet samen met zijn partner Daniëlle Sijthoff, die voor hun zoontje Nicky zorgde. Ze overleed in haar slaap. “We hebben nog die avond met elkaar zitten praten en een drankje gedaan”, memoreert Van der Gijp, die zijn zoon in huis heeft genomen. “Om zeven uur ‘s ochtends ging mijn telefoon en Nicky (René’s zoontje, red.) schreeuwde dat ze mama aan het reanimeren zijn. Toen heb ik maar twee dingen gezegd volgens hem: Godverdomme en Jezus Christus.”

Hij vervolgt: “Het ambulancepersoneel vertelde dat ze rond 2 uur, half 3 is overleden en toen was het al 8 uur. Toen de wekker afging en niet werd uitgedrukt, ging Nicky kijken. Toen trof hij haar aan.”

Van der Gijp schuift maandag weer aan bij VI. Dat vindt hij niet te vroeg. “Ik zou er heel veel moeite mee hebben als ik werk deed waar ik tegen op keek, maar dit is zo leuk, ik heb er zoveel plezier in. Die kleine ligt ook gisteravond naar een voetbalwedstrijd te kijken en we hadden het er een beetje over. Het is een soort afleiding, dat gekke voetbal”, aldus de Dordtenaar.

 

ook interessant

Yusupha Yaffa, kennen jullie hem nog? Wij ook niet, maar de voetballer kan behoorlijk in de problemen komen...

België treedt de moeilijke kwartfinale tegen Argentinië met vertrouwen tegemoet. Doelman Thibaut Courtois verloor überhaupt nooit een wedstrijd...

Als het aan Fred Rutten lag, had hij Samuel Eto’o graag toegevoegd aan zijn selectie. Dat zegt de...

Misschien is het een vroege conclusie, maar het gaat wederom niet lekker met de Nederlandse ploegen in Europa....

Een groot gedeelte van de Nederlanders is voetbalfan en dus ligt het voor de hand dat ook BN’ers een...

Sepp Blatter krijgt er flink van langs. Nadat KNVB-directeur Michael van Praag vorige week tijdens een congres zei...