Search
Close this search box.
Gezin van Erben Wennemars

Gezin Erben Wennemars: sportieve vrouw en talentvolle zoons

Erben Wennemars is achtvoudig wereldkampioen in het schaatsen. Niet alleen hij, maar zijn hele gezin is uiterst sportief. Maak kennis met de vrouw en kinderen van Erben Wennemars.

Erben Wennemars samen met zijn zoons Joep en Niels
© Instagram: @Erbenwennemars

De mensen die het schaatsen een warm hart toedragen en een hekel hebben aan Erben Wennemars, hebben een extreem zuur leven. Op televisie kun je geen schaatswedstrijd bekijken zonder de (over)enthousiaste analyse van Wennemars tussendoor. De voormalig schaatser is hét gezicht van de Nederlandse schaatswereld. En die passie deelt hij met zijn gezin.

De vrouw van Erben Wennemars

Erben Wennemars is al jaren getrouwd met Renate van der Zalm. De in 1972 geboren Belgische trok na het behalen van haar havodiploma naar Nederland om daar journalistiek te studeren aan de Hogeschool van Tilburg. Later maakte ze naam in de Nederlandse televisiewereld als presentatrice van programma’s als De Smaakpolitie, Helder en RTL Travel. In 2003 trouwde ze met langebaanschaatser Erben Wennemars.

Renate en Erben kregen samen twee zoons, maar omdat Erben zich volledig moest richten op zijn schaatscarrière, kwam de opvoeding in de beginjaren voornamelijk bij Renate te liggen. Dat deed Renate Wennemars besluiten te stoppen als presentatrice. Renate is tegenwoordig vooral actief in de hardloopwereld. Ze geeft hardloop-clinics en schrijft er columns over.

Erben Wennemars is getrouwd met Renate Wennemars
© Instagram: @Erbenwennemars

In eerste instantie klinkt Renate misschien als een keurige dame, maar in haar jonge jaren heeft ze ook genoeg zonden begaan. Zo heeft ze jarenlang een affaire gehad met voormalig bokser Regilio Tuur, terwijl ze wist dat hij een vriendin had. De overspelige Tuur koos uiteindelijk voor een ander, waardoor Renate later bij Erben Wennemars terechtkwam. Lees hier meer over Renate Wennemars!

Zoon Joep Wennemars groot schaatstalent

Met Joep Wennemars heeft Erben een zoon die zijn schaatstalent van hem heeft geërfd. Joep is profschaatser bij Team Jumbo-Visma en nam voor zijn twintigste levensjaar al deel aan drie verschillende NK’s bij de senioren, waarbij een knappe vierde plek op de 1000 meter zijn beste prestatie was. Bij de junioren werd hij in 2022 nog wereldkampioen.

Joep Wennemars is de zoon van Erben Wennemars
© Instagram: @Joepwennemars

De liefde voor het schaatsen is er bij Joep vroeger uiteraard met de paplepel ingegoten. Hij traint vaak samen met zijn vader Erben. “Ik kan daar zo van genieten”, vertelt Joep in het Algemeen Dagblad. “We gingen niet trainen om wat te doen, we trainden om echt beter te worden. Voor mijn leeftijd was dat best hard. Mijn vader liet me nooit winnen, dat gebeurt in het echte leven ook niet. Als kind is dat zwaar, maar het heeft mij gevormd. Daardoor weet ik nu wel wat afzien is.”

Nog een sportieve zoon

Renate en Erben hebben nog een zoon: Niels. Ook Niels had zeker wel schaatstalent, maar in 2017 kwam hij erachter dat hij het niet tot de Nederlandse top zou schoppen en dus stopte hij. Inmiddels is Niels talentvol motorcrosser en rijdt hij voor Hofstede MX Team. Daarnaast doet hij ook veelvuldig aan wielrennen, hardlopen en fitness. Een sportieve familie, die Wennemarsjes!

Niels Wennemars is de zoon van Erben Wennemars
© Instagram: @Erbenwennemars

ook interessant

Oostenrijk-aanvaller Marko Arnautovic liet zich gisteravond in het duel met het Nederlands elftal niet van z’n beste kant...

Het supportershome van Ajax ging afgelopen week in vlammen op en het is duidelijk dat de brand is...

Iedereen weet dat Didier Drogba een absolute eindbaas is, en het volgende nieuws verbaast ons dus helemaal niet....

Een verschrikkelijke vliegtuigcrash maakte in één klap een einde aan vrijwel de gehele selectie van Chapecoense, maar enkele...

Schelden, vechten en er met andermans vrouw vandoor gaan: de 10 onderstaande gevallen kunnen wel een lesje teambuilding...

Lang niet elke grote Nederlandse stad heeft een profclub; Wat bijvoorbeeld te denken van Haarlem of Amersfoort? Die...