Search
Close this search box.

Van Gerwen maakt kans op prestigieuze sportprijs

Darter Michael van Gerwen is genomineerd voor een prestigieuze sportprijs. De Nederlander en beste darter ter wereld is door de BBC genomineerd voor Sportpersoonlijkheid van het Jaar buiten Groot-Brittannië.

De darter, die dit jaar een kindje kreeg met zijn vrouw Daphne, is in goed gezelschap bij zijn nominatie. Onder meer tennisser Roger Federer, American Football-held Tom Brady en topzwemster Katie Ledecky strijden met de Brabander om de titel.

Van Gerwen kende opnieuw een geweldig seizoen. Hij pakte net als vorig jaar de titels in de Premier League, Masters en Grand Slam of Darts. Daarnaast won hij aan het begin van het jaar het WK en schreef hij daar een record door met 114 gemiddeld Van Barneveld te verslaan.

ook interessant

Annabel van Westerop maakt naam en faam in de freestyle-tak van het kitesurfen en hoopt dit weekend op...

Het zou mooi zijn als Frank en Ronald de Boer hun talentvolle geslacht voort kunnen laten leven, maar...

Ronald Koeman heeft het over een andere boeg gegooid bij het Nederlands elftal, waardoor ‘onze jongens’ een stuk...

#DWDD ontploft. Terwijl de berichtgeving over de mogelijke bomaanslag tijdens Duitsland – Nederland langzaam op gang kwam, bleef...

Heel voorspelbaar, maar daarom niet minder pijnlijk. Diego Maradona heeft vanmiddag honderden prijswinnaars een teleurstellende middag bezorgd. De...

Ook Diego Maradona vindt het niet terecht dat Lionel Messi de Gouden Bal heeft gewonnen. Dat de prijs...