Search
Close this search box.
Gemeente Gouda zoekt 'type Wjinaldum'

Gemeente Gouda zoekt ‘type Wijnaldum’ in bizarre vacature

Ook bij de gemeente Gouda hebben ze de afgelopen dagen genoten van het Nederlands elftal. Bij de overheid presteerden ze het een vacature online te gooien met enkel voetbaljargon.

“Wij zoeken een allround links- of rechtsbuiten die voldoende snelheid heeft om te kunnen counteren, recht op het doel afgaat, ziet wanneer je breed moet spelen, loepzuiver kan passen en ook anderen laat scoren”, valt er in de eerste alinea te lezen.

De vacature is enigszins verwarrend. Zoekt Gouda daadwerkelijk een voetballer om bij de gemeente te komen werken? Niet echt. “We zoeken een type die dit aanspreekt”, vertelt een woordvoerder aan het AD. “Op de betreffende afdeling ‘sociaal domein’ werken voornamelijk vrouwen en we willen ook mannen enthousiasmeren voor deze vacature. Het is de tweede keer dat we het op deze manier doen met een knipoog naar voetbal.”

Op de afdeling weten ze niet zo goed welke voetballer ze het liefst zien komen. “Depay? Dat zou geen verkeerde keus zijn. Een allround type als Georginio Wijnaldum zou perfect bij ons passen.”

ook interessant

Waarschijnlijk tik jij zonder erbij na te denken je telefoonnummer in bij Thuisbezorgd, maar misschien ben je daar...

Je zou toch zeggen dat Marco Rojo met zijn vrouw (zie boven) weinig reden heeft tot klagen, maar...

René van der Gijp is vandaag jarig! Dat is natuurlijk een uitgelezen kans om de vrolijke voetbal-analist eens...

Samenvatting Colombia – Griekenland WK 2014: Colombia heeft vanavond het eerste groepsduel weten te winnen van Griekenland. Al...

Het leek onmogelijk, maar dit nieuws zal de ontluisterende transformatie van Yolanthe naar de achtergrond verdrijven. Frank de...

Het was een uitzinnig feest in Zwolle vandaag, waar PEC gehuldigd werd voor de bekerwinst. RTV Oost was...