Search
Close this search box.
Gemeente Gouda zoekt 'type Wjinaldum'

Gemeente Gouda zoekt ‘type Wijnaldum’ in bizarre vacature

Ook bij de gemeente Gouda hebben ze de afgelopen dagen genoten van het Nederlands elftal. Bij de overheid presteerden ze het een vacature online te gooien met enkel voetbaljargon.

“Wij zoeken een allround links- of rechtsbuiten die voldoende snelheid heeft om te kunnen counteren, recht op het doel afgaat, ziet wanneer je breed moet spelen, loepzuiver kan passen en ook anderen laat scoren”, valt er in de eerste alinea te lezen.

De vacature is enigszins verwarrend. Zoekt Gouda daadwerkelijk een voetballer om bij de gemeente te komen werken? Niet echt. “We zoeken een type die dit aanspreekt”, vertelt een woordvoerder aan het AD. “Op de betreffende afdeling ‘sociaal domein’ werken voornamelijk vrouwen en we willen ook mannen enthousiasmeren voor deze vacature. Het is de tweede keer dat we het op deze manier doen met een knipoog naar voetbal.”

Op de afdeling weten ze niet zo goed welke voetballer ze het liefst zien komen. “Depay? Dat zou geen verkeerde keus zijn. Een allround type als Georginio Wijnaldum zou perfect bij ons passen.”

ook interessant

Eén ding is zeker: het goede voornemen van Rose Bertram was niet om in 2017 haar kleren aan...

FC Barcelona heeft deze week de Duitse Marc-André ter Stegen gepresenteerd. De Duitse doelman komt over van Borussia...

Frank de Boer reageerde na de 0-3 bekeroverwinning van zijn team bij IJsselmeervogels op het gerucht dat hij...

Mooiboy Victor Mids verbaast bekend en onbekend Nederland al seizoenenlang met zijn populaire illusieprogramma. Het nieuwe seizoen van Mindf•ck begint...

Cristiano Ronaldo heeft niet het eerste het beste appartement in New York op de kop getikt. Zijn nieuwe...

Een Duitse journalist die voor het met 3-0 gewonnen duel van Duitsland tegen Ierland, even bij wat Ierse...