Search
Close this search box.
Ongelofelijke Oranje-internationals

Je gelooft nooit dat deze 10 voetballers ooit in Oranje speelden

Ook nu worden er noodgedwongen de vreemdste namen bij het Nederlands elftal gehaald, maar het is zeker niet voor het eerst dat een bondscoach met bijzondere internationals op de proppen komt. Kijk maar!

10. Martijn Meerdink

meerdink

Kent u hem nog? Deze middenvelder beleefde zijn hoogtijdagen bij AZ, waar hij in zijn eerste drie seizoenen 16 keer het net vond. Reden voor keuzeheer Marco van Basten om hem in 2005 bij Oranje te halen, waar hij één van de vele debutanten onder diens bondscoachschap werd.

9. Nicky Hofs

hofs
© Pro shots

Ook Vitesse-icoon Hofs maakte zijn debuut onder Van Basten en deed dat in dezelfde wedstrijd als Meerdink: een gewonnen oefeninterland tegen Ecuaduor. Net als Meerdink was het tevens zijn eerste en laatste interland voor het Nederlands elftal.

8. Otman Bakkal

bakkal
toch 6 hele minuten © Pro shots

Waarschijnlijk het meest trieste Oranje-debuut ooit. Bakkal deed in 2009 slechts zes minuten mee in het Nederlands elftal, om daarna nooit meer opgeroepen te worden.

7. Dirk Marcellis

dirk

Marcellis speelt na enkele magere jaren bij PEC Zwolle, maar was ooit een grote belofte voor de toekomst. Bert van Marwijk haalde de verdediger voor het eerst bij Oranje, maar door gebrek aan speeltijd bij zijn toenmalige club PSV kwam het nooit tot een serieuze Oranje-carrière.

6. Dave van den Bergh

Dave van den Bergh
© Pro Shots

Van Basten experimenteerde wat af in zijn periode als bondscoach. Een blessure van Arjen Robben (verrassend) in 2004 deed hem er toe besluiten toenmalig FC Utrecht-speler Van den Bergh bij Oranje te halen. De aanvaller speelde direct twee interlands, maar hoefde daarna niet meer terug te komen.

5. Royston Drenthe

royston drenthe

Nog zo’n belofte die het nooit écht heeft waargemaakt. Na een sterk jeugd-EK pikte Real Madrid de vleugelspeler op, maar vanaf dat moment ging het enkel bergafwaarts met Drenthe’s loopbaan. Hij mocht het onder Van Marwijk één keer in Oranje-shirt proberen, maar daar bleef het bij.

4. Theo Lucius

theo lucius
© Pro Shots

Ook Lucius kwam in beeld bij Oranje toen Van Basten aan het roer stond. Zijn eerste interlands waren ongelukkig, want in het tweede duel raakte hij ernstig geblesseerd. Hij speelde later nog één interland, maar een blijvende indruk heeft de rechtsback nooit achtergelaten.

3. Piet Velthuizen

Pietje 2
© Pro shots

Welgeteld één helft mocht Piet het proberen bij Oranje, in een oefenwedstrijd tegen Japan in 2010. Die basisplek had hij te danken aan blessures bij Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg. Piet verving na rust Michel Vorm.

2. Romano Denneboom

romano denneboom

Het was opnieuw Marco van Basten die in 2004 de opmerkelijke keuze maakte NEC-spits Romano Denneboom bij Oranje te halen. Net als de meeste debutanten onder deze bondscoach kwam hij slechts tot één interland en raakte ook zijn clubcarrière daarna in het slop.

1. Uğur Yildirim

Ugur Yildrim
© Pro Shots

Een paar uitstekende seizoenen bij sc Heerenveen deden Marco van Basten er toe besluiten vrijetrappenspecialist Ugur Yildirim in 2005 bij Oranje te halen. Eén oefeninterland tegen Engeland later ging het snel bergafwaarts met de carrière van Yildrim: na omzwervingen in Turkije speelt hij tegenwoordig bij een Apeldoornse amateurclub. De aanvaller kende één succesje: hij won het WK vrije trappen, waar hij boven voetballegende Zinedine Zidane eindigde.

ook interessant

Lloret de Mar en Chersonissos kunnen heel leuk zijn, maar heb je er ooit aan gedacht een camping...

De FIFA-games mogen dan als warme broodjes over de toonbank gaan, het betekent niet dat EA Sports jaarlijks...

Een Italiaans jongetje besloot een maand geleden een frisse duik van een brug te nemen, had dat beter...

België verloor vrijdagavond vrij kansloos van Wales en vloog daardoor in de kwartfinale uit het EK in Frankrijk....

Ronald Koeman ziet zijn droom in duigen vallen nu Guus Hiddink ook daadwerkelijk de bondscoach lijkt te worden....

Voormalig trainer van Ajax Morten Olsen heeft in de Deense media hard uitgehaald naar José Mourinho. Volgens de...