Search
Close this search box.
Graziano Pellè flipt na het gelijkspel tegen FC Twente. © NOS

‘Geen camera’s meer in catacomben’

Het incident met Graziano Pellè afgelopen zondag in de catacomben van de Grolsch Veste in Enschede heeft de discussie over camera’s in de catacomben opgestuwd. Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS, wil dat de camera’s verdwijnen. “Spelers willen nog wel een beetje privacy.”

Volgens Hesp zijn de beelden ook niet nodig. “Mooie televisie krijg je wel door wat er op het veld gebeurt,” zegt hij in het AD. “Daar moet je het bij houden. Toen ik zelf nog voetbalde, vlogen er ook wel eens vuilnisbakken door de lucht. Dat werd door de clubs altijd op een normale manier opgelost. Er werd een schadevergoeding betaald en daarmee was de kous af. Nu krijg je meteen een gigantische discussie als er iets gebeurt.”

Wat Hesp betreft verdwijnen de camera’s uit de catacomben. “Ik ben nooit een voorstander van camera’s in de kleedkamer geweest en vind ook dat je als speler in een deel van de gang privacy moet hebben. Ik heb soms het gevoel dat men meer op zoek is naar een moment dat een speler iets doet, dan dat ze daar staan in het belang van de reportage.”

Frank Rutten, directeur van de Eredivisie CV, is het totaal niet eens met de kritiek: “De camera die Pellè filmde, stond gewoon op het veld,” zegt hij. “Hetzelfde gold voor het incident van vorig jaar met Erik Pieters. We hebben het hier niet over beelden vanuit de kleedkamer.”

Die mogen namelijk niet bij elke club worden gemaakt. “Clubs zijn in principe de baas in eigen stadion,” aldus Rutten. “Zij mogen zelf bepalen waar camera’s worden geplaatst. Alles gaat in goed overleg met Fox. Er zijn momenten dat je als club kunt zeggen ‘nu even niet’. Ik vind dat we daarin een goede balans hebben gevonden.”

ook interessant

Hij heeft nog geen minuut gespeeld na de winterstop, maar de altijd aanwezige Colin Kazim-Richards heeft zijn eerste...

Ariana Grande kun je kennen van hitsingles als ‘Love Me Harder’ en ‘Side To Side’, maar de zangeres...

Rhiannon Connelly kreeg twee keuzes toen ze een prijsvraag won: óf ze mocht 10.000 dollar in ontvangst nemen,...

Bayern München kende in Londen geen problemen met Arsenal: de ploeg van Arjen Robben won met 0-2. Na...

Het kan je niet ontgaan zijn dat Ajax de regerend Champions League-houder een genadeloos pak slaag heeft gegeven....

In het voetbal gaan er bakken met geld om. Zoveel dat spelers vaak niet weten wat ze met...