Search
Close this search box.
Graziano Pellè flipt na het gelijkspel tegen FC Twente. © NOS

‘Geen camera’s meer in catacomben’

Het incident met Graziano Pellè afgelopen zondag in de catacomben van de Grolsch Veste in Enschede heeft de discussie over camera’s in de catacomben opgestuwd. Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS, wil dat de camera’s verdwijnen. “Spelers willen nog wel een beetje privacy.”

Volgens Hesp zijn de beelden ook niet nodig. “Mooie televisie krijg je wel door wat er op het veld gebeurt,” zegt hij in het AD. “Daar moet je het bij houden. Toen ik zelf nog voetbalde, vlogen er ook wel eens vuilnisbakken door de lucht. Dat werd door de clubs altijd op een normale manier opgelost. Er werd een schadevergoeding betaald en daarmee was de kous af. Nu krijg je meteen een gigantische discussie als er iets gebeurt.”

Wat Hesp betreft verdwijnen de camera’s uit de catacomben. “Ik ben nooit een voorstander van camera’s in de kleedkamer geweest en vind ook dat je als speler in een deel van de gang privacy moet hebben. Ik heb soms het gevoel dat men meer op zoek is naar een moment dat een speler iets doet, dan dat ze daar staan in het belang van de reportage.”

Frank Rutten, directeur van de Eredivisie CV, is het totaal niet eens met de kritiek: “De camera die Pellè filmde, stond gewoon op het veld,” zegt hij. “Hetzelfde gold voor het incident van vorig jaar met Erik Pieters. We hebben het hier niet over beelden vanuit de kleedkamer.”

Die mogen namelijk niet bij elke club worden gemaakt. “Clubs zijn in principe de baas in eigen stadion,” aldus Rutten. “Zij mogen zelf bepalen waar camera’s worden geplaatst. Alles gaat in goed overleg met Fox. Er zijn momenten dat je als club kunt zeggen ‘nu even niet’. Ik vind dat we daarin een goede balans hebben gevonden.”

ook interessant

Als je de nacompetitie-pot tussen De Graafschap en Almere City hebt gezien, was het je misschien opgevallen: de...

José Mourinho krijgt een derde kans in Engeland: de (Not So) Special One mag het vanaf volgend seizoen bij Manchester...

Hans Kraay jr. is per direct trainer-af. De coach was sinds 2016 actief bij FC Lienden, maar het...

Hij is al jaren bij dezelfde vrouw, maar verslijt daarentegen topclubs. De spits van Ajax, Inter, Barcelona, AC...

Ricardo Kishna zal ogen op zich gericht krijgen als hij in Rome over straat gaat. De aanvaller van...

Memphis Depay kan blijkbaar niet zo goed tegen zijn verlies. In de verloren wedstrijd tegen Tottenham Hotspur raakte...