Search
Close this search box.
Alles over Frenkie de Jong: ouders, broer en auto's

Zijn ouders, broer en de auto’s van Frenkie de Jong: dit wist je nog niet

Alle voetballende jongetjes willen graag de nieuwe Frenkie de Jong worden, terwijl ook alle tienermeisjes idolaat van hem zijn. Wie is Frenkie de Jong eigenlijk buiten het voetbalveld? Wij zochten de vijf belangrijkste privézaken over Frenkie voor je uit: van zijn auto’s, tot zijn ouders.

In het kort:

Auto’s van Frenkie de Jong

“Om dure auto’s heeft hij nooit gegeven”, vertelde zijn vader John ooit aan het Algemeen Dagblad. Toch heeft hij voor een kleine twee ton aan auto’s in zijn garage staan. Al is dat natuurlijk niets in verhouding met wat hij verdient.

Ten eerste is Frenkie in het bezit van een Cupra Formentor, die je aanschaft tegen een nieuwprijs van 45.000 euro. Binnen acht seconden trekt deze hybride auto op van nul naar honderd kilometer.

Daarnaast heeft Frenkie ook een Porsche Macan S in zijn wagenpark staan. Deze auto is een tikkie duurder: 140.000 euro. Deze auto heeft een topsnelheid van 259 km/u en is binnen vijf seconden opgetrokken naar honderd.

De auto's in het wagenpark van Frenkie de Jong
© Instagram: @Cupra & @Porsche

De bekende vriendin van Frenkie de Jong

Mikky Kiemeney is de vriendin van Frenkie de Jong. Zij kennen elkaar van school. Ze zaten beiden op het Koning Willem II College in Tilburg. Mikky hockeyde op hoog niveau en Frenkie speelde bij Willem II, dus hadden ze allebei een speciaal sportprogramma. Toch zaten Mikky en Frenkie niet bij elkaar in de klas. Het contact tussen de twee ontstond op een bijzondere manier. Op een dag waren de nieuwe teamfoto’s uit en op de gang had Mikky een opmerking geplaatst tegen vriendinnen dat ze Frenkie wel een leuke jongen vond.

Alles wat je moet weten over Frenkie de Jong
© Instagram: @Frenkiedejong

Toevallig ving een klasgenoot van Frenkie dit op en hij vertelde dat aan hem. Dat laat Frenkie zich geen twee keer zeggen. Diezelfde avond nog had hij Mikky een berichtje via Facebook gestuurd om te vragen of hij haar nummer mocht. Op die manier is het balletje gaan rollen. Mikky kreeg een relatie met de voetballer en verhuisde mee naar Barcelona. Halverwege 2022 vroeg Frenkie zijn vriendin ten huwelijk. Daardoor zijn de twee op dit moment verloofd.

Mikky Kiemeney is de vriendin van Frenkie de Jong
© Instagram: @Frenkiedejong

Het gezin van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is geboren in het ziekenhuis in Gorinchem, maar groeide op in Arkel. Dat deed hij in een gezin met zijn moeder Marjon de Bruijn, zijn vader John de Jong en zijn broertje Youri de Jong. Zijn moeder Marjon bewaart steevast alle krantenartikelen die over haar zoon geschreven worden. Inmiddels zijn zijn ouders gescheiden en heeft Marjon in Michel Schuchhard een nieuwe vriend gevonden. Zijn broertje Youri speelt nog altijd voor ASV Arkel, waar het ook voor Frenkie allemaal begon. Net als Frenkie heeft ook Youri een knap koppie.

De moeder, broer en vader van Frenkie de Jong
© Instagram: @Frenkiedejong

Het salaris en vermogen van Frenkie

In zijn laatste periode bij Ajax verdiende Frenkie de Jong al vrij behoorlijk. Hij streek ruim een miljoen euro per jaar op, maar dat is een schijntje in verhouding met wat hij momenteel bij FC Barcelona verdient. Na het succesvolle Champions League-jaar met Ajax in 2019 had Frenkie de Jong de clubs voor het uitkiezen. Barcelona moest dan ook diep in de buidel tasten om hem binnen te halen.

Bij zijn eerste contract verdiende De Jong 16 miljoen euro per jaar. In 2021 brak Barcelona zijn contract open, waardoor hij volgens Spaanse media nu 19 miljoen euro per jaar verdient. Dat betekent dat hij alleen bij Barcelona al 70 miljoen euro bruto heeft verdiend. Quote schatte zijn vermogen vorig jaar nog op 47 miljoen euro.

Het salaris van Frenkie de Jong
© Instagram: @Frenkiedejong

Frenkie was ooit spits

Een interessant feitje over Frenkie de Jong dat niet veel mensen van hem weten, is dat hij eigenlijk begon als spits voordat hij overstapte naar het middenveld. Tijdens zijn jeugd speelde hij in de voorhoede voor zijn amateurclub ASV Arkel voordat hij op 8-jarige leeftijd naar Willem II ging en werd omgevormd tot een middenvelder. Deze omschakeling heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, aangezien hij nu bekend staat om zijn uitstekende balcontrole, passing en visie op het veld.

Frenkie de Jong was ooit spits
© Instagram: @Frenkiedejong

ook interessant

De Belgische voetbalwereld staat compleet op zijn kop en dat heeft helemaal niets met voetbal te maken. Er...

Het is officieel: Cristiano Ronaldo onttroont Lionel Messi als beste speler in FIFA 17. Verder telt de top...

Royston Drenthe heeft zijn club Alania Vladikavkaz maandag aan een 3-1 zege geholpen. Dankzij de eerste drie treffers...

Sepp Blatter heeft er nog altijd geen genoeg van. De FIFA-voorzitter wil zich opnieuw beschikbaar stellen voor een...

Goed nieuws voor Manchester United én het Nederlands elftal: Robin van Persie is weer bijna fit. De spits...

Feyenoord heeft weer eens weten te winnen van Ajax en dus kunnen de Rotterdammers hun lol niet op....