Search
Close this search box.
Footballer les over cyberveiligheid

Footballer geeft les cyberveiligheid, dan komt dit op zijn scherm

Het volgende verhaal klinkt als een bijzonder slechte grap, maar dat is het toch echt niet. Australian Footballer Jarryd Hayne gaf voor een groep van 200 middelbare scholieren een presentatie over cyberveiligheid, maar werd vervolgens zelf gehackt!

Hayne zat volop in zijn verhaal, maar keek vreemd op toen er plotseling schaarsgeklede dames in beeld verschenen. Een onverlaat had het scherm overgenomen en begon porno af te spelen. Er volgde een tenenkrommende situatie waarin de footballer zenuwachtig lacht en het scherm probeert af te sluiten.

De sportman en de organisatie haastten zich na afloop te zeggen dat de vieze plaatjes niet van Hayne’s smartphone afkomstig waren: de hacker speelde het af van een Samsung, terwijl Hayne in het bezit is van een iPhone. Veel moeite hoefde die ‘hacker’ overigens niet te doen, want het wifi-netwerk bleek onbeveiligd. Awkwaaard.

ook interessant

Wanneer een Oranje-speler het waagt zijn mond dicht te houden tijdens het volkslied, krijgt hij heel Nederland over...

De FIFA krijgt klappen vanuit alle hoeken, maar heeft een machtige bondgenoot. Vladimirovitsj Poetin is nog steeds een groot...

Haar vriend is misschien wel de beste sprinter ter wereld in het wielrennen en zelf kan ze een...

Iedereen kent chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen wel. Maar hoe ziet zijn gezin eruit? En wat...

Het waren tergend lange weken voor de Nederlandse voetballiefhebber, maar gelukkig gaat de spannendste competitie van Europa vandaag...

Er wilde opnieuw een Ajax-fan met Graziano Pellè op de foto. Dat kon de voormalig Feyenoord-spits, nu van...