Search
Close this search box.
Sao Paulo

FIFA overweegt verplaatsing openingsduel

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt om het openingsduel van het WK voetbal, die op 12 juni 2014 gespeeld wordt, te verplaatsen. De wedstrijd zou oorspronkelijk gespeeld worden in Sao Paulo, maar van dat stadion stortte een deel van het dak in, toen een kraanmachine de constructie raakte.

Bij dat ongeluk vielen tenminste twee doden. De FIFA ziet de verhuizing van de eerste wedstrijd naar een ander stadion daarom als logische optie. Dat zei de Belgische bondsvoorzitter Michel D’Hooghe. lid van Uitvoerend Comité, vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtend.

De voetbalbond is bezorgd om de situatie rond de stadions in Brazilië, omdat er ook op andere vlakken problemen zijn. “Wij hebben al herhaaldelijk moeten aandringen en onze bezorgdheid moeten uitdrukken omdat bepaalde deadlines helemaal niet gerespecteerd worden.”

“Dit stadion wordt een twijfelgeval. Ze zullen moeten zorgen dat het toch minstens vier maanden voor de start van het WK klaar is, anders zullen we moeten herbekijken of we de openingsmatch daar wel kunnen spelen”, zegt D’Hooghe.

ook interessant

Er zijn sporters die niet te koop lopen met hun fortuin. Floyd Mayweather is niet één van die mensen....

Vitesse was gisteravond behoorlijk kansloos in een oefenpotje tegen Chelsea, dat met 3-1 verloren ging. Niet zo vreemd...

Het privéleven van Rafael van der Vaart was allesbehalve alledaags te noemen, maar de middenvelder lijkt in handbalster Estavana Polman...

En opnieuw is er een Nederlandse trainer ontslagen dit seizoen. Gert-Jan Verbeek moet net voor het einde van...

AC Milan is geïnteresseerd in Davy Klaassen. Volgens Tuttosport zaten er bij de uitwedstrijd van Ajax tegen Red...

Je kunt analist Youri Mulder van veel dingen kennen. Hij is bijvoorbeeld de zoon van Jan Mulder en...