Search
Close this search box.
Sao Paulo

FIFA overweegt verplaatsing openingsduel

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt om het openingsduel van het WK voetbal, die op 12 juni 2014 gespeeld wordt, te verplaatsen. De wedstrijd zou oorspronkelijk gespeeld worden in Sao Paulo, maar van dat stadion stortte een deel van het dak in, toen een kraanmachine de constructie raakte.

Bij dat ongeluk vielen tenminste twee doden. De FIFA ziet de verhuizing van de eerste wedstrijd naar een ander stadion daarom als logische optie. Dat zei de Belgische bondsvoorzitter Michel D’Hooghe. lid van Uitvoerend Comité, vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtend.

De voetbalbond is bezorgd om de situatie rond de stadions in Brazilië, omdat er ook op andere vlakken problemen zijn. “Wij hebben al herhaaldelijk moeten aandringen en onze bezorgdheid moeten uitdrukken omdat bepaalde deadlines helemaal niet gerespecteerd worden.”

“Dit stadion wordt een twijfelgeval. Ze zullen moeten zorgen dat het toch minstens vier maanden voor de start van het WK klaar is, anders zullen we moeten herbekijken of we de openingsmatch daar wel kunnen spelen”, zegt D’Hooghe.

ook interessant

Clarence Seedorf hoeft niet te vrezen voor zijn baan bij AC Milan. Hij krijgt bij de club de...

Frankrijk zal zonder Samir Nasri afreizen naar het WK in Brazilië. De sterspeler van de Engelse kampioen Manchester...

ING België kwam met een leuke wedstrijd voor hun leden. Zij mochten via Facebook een foto opsturen als...

Veel Eindhovenaren zullen vandaag bij het opstaan een vreugdedansje hebben gemaakt (en misschien een Bavaria geopend hebben), want...

We kennen Willem van Hanegem als goedaardige brompot, niet zelden tegen het chagrijnige aan. De voetballegende van weleer...

Dafne Schippers hoeft de komende tijd niet op een houtje te bijten. De sprintster is door haar goede...