Search
Close this search box.
Knipsel

Feyenoorders boos om bekeruitschakeling

Feyenoord werd woensdagavond uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB beker. Aartsrivaal Ajax was in de Amsterdam Arena met 3-1 te sterk. Dat zorgde voor boze gezichten bij de Rotterdammers.

Jordy Clasie vindt dat Ajax niet verder is dan zijn Feyenoord: “Je kunt niet zeggen dat Ajax veel verder is dan wij”, vond Clasie. “Wij hebben het in grote delen van de wedstrijd ook laten zien. Maar je weet als je Ajax veel ruimte geeft, dan weten ze daar wel raad mee. In de slotfase waren ze helaas veel sterker, omdat wij niet meer compact stonden en speelden.”

Clasie was over zijn eigen spel ook absoluut ontevreden: “Daarom voel ik mij nu boos en chagrijnig. Maar we moeten verder. We hebben geen andere keus. We liggen nu uit de beker, dat is doodzonde. Want we willen dolgraag met Feyenoord weer eens een prijs winnen. En dit was de kortste weg. Maar zaterdag wacht ADO Den Haag alweer in de competitie. In die wedstrijd zullen we moeten aantonen dat we deze klap goed hebben verwerkt.”

Ook Joris Mathijsen schoof zijn woede niet onder stoelen of banken: “Of ik boos ben? Natuurlijk ben ik boos. Maar dat ben ik eigenlijk na elke nederlaag. We hadden een goed gevoel en erg veel vertrouwen”, zei Mathijsen. “Het stond ook goed in het eerste half uur. Alle afspraken werden nagekomen. Helaas konden we dat niveau niet vasthouden.”

Mathijsen vond dat Feyenoord het nieuwe verlies tegen Ajax aan zichzelf te wijten had. “We hadden minimaal nog een goal moeten maken in de beginfase. Dan had ik het nog wel willen zien. Maar na 1-1 waren wij het even helemaal kwijt. Ik weet niet waarom. Het was de eerste kans van Ajax. Dat had niet mogen gebeuren. Na de rust hadden we af en toe nog een sterke fase. Ruben Schaken kreeg bij 1-1 nog een goede kans. Als je die niet afmaakt, weet je wat er kan gebeuren. Het blijft toch Ajax.”

Zie in bovenstaand filmpje de samenvatting van Ajax-Feyenoord.

ook interessant

Het eerste seizoen van Luizenmoeder is pas drie afleveringen oud, maar door het enorme succes wordt er nu...

Je zou denken dat David Luiz na de vernedering door Luis Suarez wat stoom heeft afgeblazen met mooie dames, zoals...

Oke, dit is behoorlijk hilarisch. De komische website Fitba Thatba legt met een Sesamstraat-achtig liedje uit hoe voetbaltransfers...

Iedereen breekt zich in Engeland het hoofd over de vraag hoe Leicester City in godsnaam kampioen kon worden,...

Björn Kuipers en zijn team blijven voorlopig nog op het EK. De scheidsrechter floot niet al te best...

Waag het niet om tegen de tradities van Louis van Gaal in te gaan, want vroeg of laat neemt...