Search
Close this search box.
Knipsel

Feyenoorders boos om bekeruitschakeling

Feyenoord werd woensdagavond uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB beker. Aartsrivaal Ajax was in de Amsterdam Arena met 3-1 te sterk. Dat zorgde voor boze gezichten bij de Rotterdammers.

Jordy Clasie vindt dat Ajax niet verder is dan zijn Feyenoord: “Je kunt niet zeggen dat Ajax veel verder is dan wij”, vond Clasie. “Wij hebben het in grote delen van de wedstrijd ook laten zien. Maar je weet als je Ajax veel ruimte geeft, dan weten ze daar wel raad mee. In de slotfase waren ze helaas veel sterker, omdat wij niet meer compact stonden en speelden.”

Clasie was over zijn eigen spel ook absoluut ontevreden: “Daarom voel ik mij nu boos en chagrijnig. Maar we moeten verder. We hebben geen andere keus. We liggen nu uit de beker, dat is doodzonde. Want we willen dolgraag met Feyenoord weer eens een prijs winnen. En dit was de kortste weg. Maar zaterdag wacht ADO Den Haag alweer in de competitie. In die wedstrijd zullen we moeten aantonen dat we deze klap goed hebben verwerkt.”

Ook Joris Mathijsen schoof zijn woede niet onder stoelen of banken: “Of ik boos ben? Natuurlijk ben ik boos. Maar dat ben ik eigenlijk na elke nederlaag. We hadden een goed gevoel en erg veel vertrouwen”, zei Mathijsen. “Het stond ook goed in het eerste half uur. Alle afspraken werden nagekomen. Helaas konden we dat niveau niet vasthouden.”

Mathijsen vond dat Feyenoord het nieuwe verlies tegen Ajax aan zichzelf te wijten had. “We hadden minimaal nog een goal moeten maken in de beginfase. Dan had ik het nog wel willen zien. Maar na 1-1 waren wij het even helemaal kwijt. Ik weet niet waarom. Het was de eerste kans van Ajax. Dat had niet mogen gebeuren. Na de rust hadden we af en toe nog een sterke fase. Ruben Schaken kreeg bij 1-1 nog een goede kans. Als je die niet afmaakt, weet je wat er kan gebeuren. Het blijft toch Ajax.”

Zie in bovenstaand filmpje de samenvatting van Ajax-Feyenoord.

ook interessant

Johan Cruijff heeft in zijn wekelijkse WK-column forse kritiek geuit op het Nederlands elftal. Ondanks dat Oranje zich...

Anouk Hoogendijk, spits én eyecandy van Ajax’ vrouwenelftal, vertrekt naar Arsenal. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De middenvelder...

Ben jij een echte voetballiefhebber en wil je graag ontdekken hoe het gokken op voetbal in zijn werk...

Jamie Vardy is dé ster van het Engelse voetbal. De spits wil echter vooral zo normaal mogelijk blijven...

De Russische voetbalclub Anzhi Makhachkala heeft donderdag vertrouwen uitgesproken in hun Nederlandse coach Guus Hiddink. In de media...

Liverpool liet vanmiddag geen spaan heel van Arsenal. Na 20 minuten stond het al 4-0 voor de thuisploeg....