Search
Close this search box.
Louis van Gaal

‘Feyenoord wil Van Gaal als trainer’

Als het aan de achterban van Feyenoord ligt, probeert technisch directeur Martin Van Geel de komende weken proberen om bondscoach Van Gaal aan te trekken als trainer van Feyenoord. Van Gaal is namelijk gewoon de allerbeste trainer die Feyenoord kan strikken volgens enkele prominenten.

“Ik durf zelfs te stellen dat alle andere kandidaten buiten Van Gaal een pure gok zijn”, stelt Henk van Stee, voormalig (interim) trainer en hoofd opleidingen van de Rotterdammers. “Alleen bij Van Gaal weet je eigenlijk dat de garantie op succes groot is.”

Hans Kraaij senior, oud speler en trainer van de club, vindt de volgorde Van Gaal/Van Gastel wél de juiste. “Ik heb veel respect voor Van Gaal als coach”, stelt Kraaij. “De mensen die hem eventueel aanstellen zullen alleen wel een ernstig gesprek moeten voeren over hoe hij met journalisten moet omgaan. Over Van Gastel hoor ik goede berichten, maar zo’n grote job als je eerste klus als trainer is wel lastig.”

Kevin Hofland, ex-verdediger van de Rotterdammers, heeft ook zijn eigen gedachten erover: “Willem van Hanegem contracteren en Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst met hem laten samenwerken”, stelt Hofland. “Het ideale trio.”

Peter Bosz, een goede kandidaat voor de clubleiding, hoeft niet op veel fans te rekenen: “Natuurlijk niet”, zegt Rob Jacobs, Feyenoord-coach eind jaren tachtig. “Bosz met zijn ellenlange positiespel dat helemaal niets oplevert. En als technisch directeur heeft hij in de Kuip zoveel geld over de balk gesmeten, dat is de club nu nog aan het repareren. Laten we nou toch ophouden over die Peter Bosz.”

ook interessant

Robin van Persie heeft een belangrijke rol in de nieuwe versie van het liedje Don’t Cha van de...

Het is een aardig onderwerp van discussie, het WK van 2022 in Qatar. Ten eerste gaan er regelmatig...

Er is Serena Williams op de US Open alles aan gelegen om in haar thuisland te winnen en...

De vreselijke beelden staan misschien nog op je netvlies: wielrenster Annemiek van Vleuten, die tijdens de wegrit snoeihard ten val...

Ja, echt. De hoogbejaarde voetbalbaas blijft gewoon voetbalbaas. Prins Ali, de enige uitdager, wist het tot een tweede...

Het zou goed kunnen dat er in de Eredivisie-speelronde van 22 en 23 maart geen wedstrijden gespeeld kunnen...