Search
Close this search box.
Feyenoord

Feyenoord stuur open brief naar inwoners

Feyenoord heeft in een open brief nog eens ‘de tien belangrijkste redenen’ voor nieuwbouw van de Kuip op een rij gezet. De Rotterdamse club hoopt daarmee de gemeente en de verdeelde inwoners van Rotterdam te overtuigen van het nut van de nieuwe Kuip.

Zo schrijft de club: “Belangrijk is te beseffen dat als we niets doen, als we koste wat kost vast houden aan het oude vertrouwde, dat we niet alleen een kans voor open doel missen maar dat onze prachtige stad en club onherroepelijk achterop raken.”

De timing is niet toevallig: donderdag beslist de gemeenteraad van Rotterdam of de Nieuwe Kuip er komt. Het zal erom spannen: coalitiepartij D66 heeft al bekendgemaakt tegen te zullen stemmen vanwege de financiële risico’s. In de plannen staat de gemeente voor 165 miljoen euro garant. Daarnaast moet de stad zo’n 70 miljoen euro uitgeven aan grond en infrastructuur.

ook interessant

Nu de Nederlandse topclubs weer zijn begonnen met trainen is het vooruitkijken ook begonnen. Uiteraard kan er in...

Feyenoord zette als landskampioen van het seizoen 2016/17 een dikke streep door alle lollige ‘toen Feyenoord nog kampioen...

Kenny Tete heeft zich van zijn slechtste kant laten zien bij zijn arrestatie van vorig jaar, zo weet...

Het gaat voetbalclub Arsenal de laatste weken niet echt voor de wind, maar voor de kerst zijn ze...

Amateurclub JVC Cuijk wist gisteravond knap met 2-1 te winnen van de profclub MVV Maastricht. Het feestje werd...

Voor sommige Mexicaanse voetbalfans is het wel heel lastig om de WK-uitschakeling tegen Oranje te verwerken. De omstreden...