Search
Close this search box.
Feyenoord niet blij met gekke uitspraken in Kuyts boek

Feyenoord niet blij met gekke uitspraken in Kuyt’s boek

Het boek van Dirk Kuyt ligt amper in de winkel, of de ex-Feyenoorder wordt door zijn oude club al beschuldigd van ‘fake news’. Volgens Feyenoord klopt er niets van bepaalde uitspraken die Kuyt in zijn boek doet.

Die boodschap brengt de Rotterdamse club diplomatiek. “Velen die er bij waren, onder wie de technisch directeur en de hoofdtrainer, herkennen zich nadrukkelijk niet in hoe sommige zaken volgens hem zijn verlopen”, zegt de club tegen het AD. “We gaan er verder niet op in. Dat willen we niet. Wij koesteren vooral dat we samen kampioen zijn geworden.”

Kuyt beschrijft zijn oude team in het boek als een ‘speeltuin’. “Spelers lagen letterlijk te rollebollen in de kleedkamer”, memoreert de voormalig aanvaller. Ook zijn relatie met Giovanni van Bronckhorst was niet optimaal. “Ik kon maar niet op één lijn met de trainer komen dat ik in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler was.”

De Katwijker baalde ook dat Gio in de kampioenswedstrijd tegen Excelsior (die uiteindelijk uitdraaide op een 3-0 verlies) een peptalk hield. “Ik accepteerde het, maar voor mijn gevoel kwam het niet aan en de spelers hadden ook zoiets van: Dirk zou dit toch doen?” Volgens Kuyt zouden Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena juist om een speech van hem gevraagd hebben.

ook interessant

Marc Wilmots – voormalig bondscoach van België – deed gisteren een opmerkelijke uitspraak tegenover het Franse ‘L’Equipe’. Wilmots...

Dat hij een baltovenaar is dat wisten we al en ook op de training van de Braziliaanse selectie...

Het huidige shirt van Barcelona doet al pijn aan de ogen, maar veel opbouwende kritiek hebben de Catalanen...

Dat er een nieuw seizoen Wie is de Mol aankomt is zeker, maar het succesvolle NPO-programma krijgt sowieso...

Nieuwe voetbalshirts lekken steevast een paar maanden van tevoren uit, en daar is Ajax geen uitzondering op. Het...

Een heerlijk doelpunt van Robert Lewandowski van Borussia Dortmund in het duel met Hannover ’96. De spits kreeg...