Search
Close this search box.
Stadion de Kuip

Feyenoord in categorie drie

Het gaat lekker met Feyenoord, behalve dat de club gisteren met een 0-2 overwinning bij PSV de tweede plek dit seizoen zo goed als zeker stelde, gaat het financieel ook lekker. De club uit Rotterdam heeft promotie gemaakt naar categorie 3, de klasse met clubs waarvan de financiële huishouding door de KNVB als “goed” wordt betiteld. Eric Gudde, directeur van Feyenoord, zei vorige week al dat hij goed nieuws van de licentiecommissie verwachtte.

Toch is het nog niet helemaal goed in Rotterdam, Feyenoord heeft namelijk nog steeds een negatief eigen vermogen van bijna 6 miljoen euro. “Aangezien je in mijn ogen pas gezond bent als je een stevig positief eigen vermogen hebt, vind ik de indeling in categorie 3 zelfs enigszins onlogisch”, stelt Gudde. “Het is wel het zoveelste bewijs dat het gevoerde beleid in hoog tempo zijn vruchten afwerpt.”

Ruim drie jaar geleden zat Feyenoord nog in categorie 1, de gevarenzone van het betaalde voetbal. Onder leiding van Gudde heeft de directie een schuld van tientallen miljoenen euro’s inmiddels vrijwel weggewerkt, ook dankzij de hulp van onder meer de Vrienden van Feyenoord.

ook interessant

Er zijn al een aantal dubieuze dingen voorgevallen op de Copa America – Neymar’s rode kaart bijvoorbeeld – maar...

Waar ze nou precies ruzie over hebben weet niemand meer precies, maar het schijnt iets met Heerenveen te...

Het gaat haar privé voor de wind: Tatjana Jempormiasse is de vriendin van Shanice van de Sanden....

De eens zo perfecte relatie tussen Lionel Messi en de fans van ‘zijn’ Barcelona begint langzaamaan deuken te...

Iedereen die voetbal kijkt zal het ongetwijfeld zijn opgevallen. Steeds meer teams zijn vandaag de dag te zien...

We hebben inmiddels behoorlijk wat geschreven over het interessante, culturele fenomeen dat FIFA heet. In dit hoofdstuk is het tijd om...