Search
Close this search box.
Willem van Hanegem

Feyenoord benoemt tribune naar Van Hanegem

Feest om Rotterdam vandaag. Willem van Hanegem vierde zijn 70e verjaardag. ‘De Kromme’ kreeg van onder meer de club en de supporters een groot feest aangeboden in ‘zijn’ stadion, de Kuip.

“We hebben eigenlijk nooit afscheid van je genomen. Niet als speler en niet als trainer. De band is nog altijd innig en zal nooit verbroken worden”, zei directeur Gudde in zijn toespraak.

De Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan reikte Van Hanegem de Faas Wilkes Prijs uit. “Voor je grote verdiensten voor Rotterdam, als speler en als trainer. Het is ook een aanmoedigingsprijs. Als je zeventig jaar bent, kun je tegenwoordig nog veel doen. Rotterdam kan niet zonder Van Hanegem en andersom waarschijnlijk ook niet”, sprak Laan, die bekende dat ze vroeger een poster van ‘De Kromme’ boven haar bed had hangen.

Daarnaast maakte Feyenoord bekend jaarlijks de Willem van Hanegem-prijs uit te gaan reiken aan een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor de club. Het eerste exemplaar van die trofee werd donderdag aan Van Hanegem zelf uitgereikt.

ook interessant

We gaven het al eerder aan in dit lijstje: clubs zijn allerminst blij met de vele interlands die...

Het is altijd feest met de harde kern van ADO Den Haag, maar niet heus. De supporters lieten...

Iedereen in Nederland (en België) praat over Temptation Island en dat is bij de Eredivisie-clubs niet anders. Sterker...

Neymar was met twee doelpunten in de openingswedstrijd van Brazilië enorm belangrijk. Volgens Alan Shearer, ooit begenadigd spits...

Johan Derksen heeft Nederland weer eens op stelten gezet met een gewaagde opmerking. In een vlammend betoog stelde...

Het eerste seizoen van Luizenmoeder is pas drie afleveringen oud, maar door het enorme succes wordt er nu...