Search
Close this search box.
Vriend, salaris en hoge stem Femke Bol

Vriend, salaris en de hoge stem van Femke Bol: dit wist je nog niet

Femke Bol is pas 23 jaar oud, maar nu al een van de meest succesvolle atleten van Nederland. Maar wie is de vriend van Femke Bol? Wat verdient ze? En hoe zit het met die hoge stem? In dit artikel kom je alles te weten over Femke Bol!

In het kort:

Alles over atlete Femke Bol
© Instagram: @Femke_Bol

De vriend van Femke Bol

Femke Bol heeft op dit moment een relatie met een collega. Haar vriend heet Ben Broeders en ook hij is topsporter. Ben komt uit België en werd in 1995 geboren in Leuven. Hij doet al jaren aan polsstokhoogspringen op hoog niveau. In 2014 kroonde hij zich voor het eerst tot Belgisch kampioen en dat kunstje herhaalde hij vervolgens zo’n zes keer. Zijn persoonlijk record staat op 5.85 meter. Doordat Femke en Ben allebei aan topsport doen, is hun relatie nog weleens puzzelen. Maar ze leren ook van elkaar. “Fem inspireert en motiveert mij enorm”, vertelde Broeders aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Atletiek-crush uit het boekje: dit is de vriend van Femke Bol

Femke Bol heeft een relatie met Ben Broeders
© Instagram: @Femke_Bol

De hoge stem van Femke Bol

Het is een vraag die vaak wordt gesteld: wat is er toch in vredesnaam aan de hand met de stem van Femke Bol? De knappe atlete heeft namelijk een extreem hoge stem. Hoe komt dat? Laten we direct maar een misverstand uit de wereld helpen: dit is niet haar gebruikelijke stem. Door het hoge adrenalinegehalte in combinatie met een hoge hartslag en veel omgevingsgeluid, schiet de stem van Bol omhoog. In het dagelijks leven heeft ze niet te maken met deze factoren, waardoor ze wel een normaal stemgeluid produceert. Hoor het verschil maar eens in onderstaande video’s.

Het salaris van Femke Bol

Atleten moeten het doorgaans niet hebben van hun basisloon. Sowieso vormen de inkomsten in de atletiekwereld een schijntje van wat men in grote sporten als voetbal en Formule 1 verdient. Volgens loonwijzer ligt het basissalaris van professionele atleten tussen de €1.294 tot € 3.740 per maand. Bol moet het echter meer hebben van haar prestaties op de grote toernooien. Zo verdiende ze met haar bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio (2020) in één klap 15.000 euro. Daarnaast won ze de Diamond League, de belangrijkste competitie in atletiek, waarmee ze 30.000 euro kon bijschrijven. In combinatie met haar basisloon en commerciële activiteiten, houdt Bol er een prima salaris aan over.

Het salaris van Femke Bol
© Instagram: @Femke_Bol

De studie van Femke Bol

Naast dat Femke Bol op sportief vlak uiterst getalenteerd is, is het ook nog een hele slimme meid. Terwijl ze net doorbrak in de atletiekwereld, volgde ze daarnaast ook nog een studie. De Amersfoortse studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Dat had ze ook in andere steden kunnen doen, maar de WUR kon haar het beste helpen om haar studie en sport goed te combineren. Dat betekent dat ze ook wat langer over haar studie doet, want ze geeft toe dat die combinatie best lastig is.

De studie van Femke Bol
© Instagram: @Femke_Bol

“Ik vind de combinatie wel moeilijk, vooral wanneer er veel wedstrijden zijn of tijdens trainingskampen, waar je heel moe van het trainen bent”, vertelde ze aan Baan-Atletiek. “Dan wil ik liever een keer extra rust hebben om te herstellen, bijvoorbeeld door bij het zwembad te liggen. Ik heb dan meer behoefte aan een power nap dan om aan mijn studie te werken. Ik probeer mijn vakken gewoon stuk voor stuk te volgen en goed te doen, maar wil vooral geen druk op mijn studie leggen. Ik doe het graag in mijn eigen tempo, dat werkt voor mij het beste.”

Bol had coördinatieproblemen

Als je haar nu over die baan zien sjezen, dan zou je dat absoluut niet zeggen, maar Femke Bol had in haar jeugd last van coördinatieproblemen. Om toch de wereldtop te halen, is haar coach intensief met haar aan de slag gegaan. “Mijn coördinatie was gewoon niet zo goed. Ik had er zelf niet heel veel last van, behalve dat ik soms wat onhandige bewegingen maakte. Vooral afgelopen jaar heb ik hier veel vooruitgang in geboekt, maar ik werd door mijn coach ook getriggerd, door steeds moeilijker wordende oefeningen. Meestal als ik er één kon, werd die gelijk weer moeilijker gemaakt door mijn coach. Zo werd ik steeds ‘gedwongen’ mij verder te ontwikkelen.”

Waarom heeft Femke Bol zo'n hoge stem?
© Instagram: @Femke_Bol

ook interessant

Lex van radiostation 3FM is in Brazilië en krijgt de kans om samen met twee Nederlandse gasten het...

De jarenlange vete tussen Sylvie Meis en Sabia Engizek (beiden ex-lovers van Rafael van der Vaart) heeft een...

Ronald de Boer heeft er weer een kindje bij. De 47-jarige tv-analist is vader geworden van een zoon....

Als Zlatan een pet mooi vindt, dan pakt hij die pet. Zo simpel is het. Een PSG-fan pikte een selfie...

Nederland als slecht voorbeeld, dat gebeurt wel vaker. In Engeland wijzen ze een keertje niet naar ons drugsbeleid, de prositutie...

Het was weer lachen, gieren, brullen bij Voetbal International vrijdagavond. Een item over Louis van Gaal, die zegt...